Na twee jaar komt de Nijmeegse indierockband INDIGO op vrijdag 15 oktober met een nieuwe single genaamd ‘Ocean Hours’. De single is onderdeel van de nieuwe EP ‘Meet Me At Dusk’, die in januari 2022 het licht ziet. De band schreef hun nieuwe materiaal tijdens de lockdown in een huisje op de Veluwe.

Voordat de pandemie uitbrak timmerde INDIGO flink aan de weg. Nadat het viertal in 2019 de Publieksprijs van De Roos van Nijmegen binnen had gesleept, bracht de band hun debuut EP ‘A View From Above’ uit. Deze presenteerden ze in een uitverkocht Merleyn. Nu zijn ze terug. Met een nieuwe single ‘Ocean Hours’.

INDIGO werd in 2018 opgericht door zanger Mart Megens en gitarist Frank de Groot. De twee ontmoetten elkaar op de Radboud Universiteit en al snel bleek er een muzikale klik te zijn. “Op de dag dat we elkaar een hand gaven gingen onze gesprekken binnen een uur al over Radiohead en Red Hot Chili Peppers”, vertelt Megens. INDIGO was geboren. Wat begon met het spelen van akoestische covers in cafés en restaurants als duo, groeide binnen een jaar met drummer Dion Triepels en bassist Loris Cornelissen uit tot uitverkochte zalen in zowel Merleyn als Doornroosje.

De plotselinge stilstand door corona bracht de twee studievrienden op ideeën. “Met zoveel tijd over wisten we dat het een uitgelezen kans was om nieuw materiaal te maken”, aldus De Groot. En dat deden ze. In een vakantiehuisje op de Veluwe. “De omgeving en rust was ideaal voor inspiratie.”

‘Ocean Hours’ is de eerste single van de aankomende EP, genaamd ‘Meet Me At Dusk’. “Voordat corona uitbrak woonde ik een tijdje in Lissabon. Daar heb ik een oude hobby opgepakt: surfen. Het gevoel dat je krijgt van de kracht van die golven is ongekend”, zegt Megens. “Een paar dagen na terugkomst in Nederland, tijdens de eerste lockdown, pakte ik een oude gitaar op en begon te spelen. De rif en tekst volgden redelijk snel.”

Zo is de single een ode aan het surfen geworden. Ocean Hours is vanaf 15 oktober te beluisteren op Spotify.

8 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »