Amsterdam, 27 september 2021

Måneskin speelt op donderdag 3 maart 2022 in AFAS Live te Amsterdam. Sinds de Italiaanse rockers het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam wonnen, bestormde de band de hitlijsten en behaalden zij het ene succes na het ander. Volgend jaar keert Måneskin terug met ‘Loud Kids On Tour’: hun grootste eigen show op Nederlandse bodem tot nu toe. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande donderdag 30 september, om 12:00 uur via www.maneskinlive.nl.

Immense populariteit
Met het nummer ‘Zitti E Buoni’ behaalde Måneskin de eerste plaats op het Eurovisiesongfestival en sinds de overwinning bestormt de band de Europese hitlijsten. Op het album Teatro d’ira – Vol. I, dat op 19 maart 2021 verscheen, brengt de band een unieke mix van Italiaanse en Engelstalige nummers. Van powerballads als ‘Vent’anni’ tot de keiharde, ouderwets controversiële rocksong ‘I Wanna Be Your Slave’: Måneskin spreekt een enorm publiek jonge rock-‘n-rollfans aan. Met meer dan 3.4 miljard streams en 43 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, heeft de band sinds de release van dit album diverse platina en gouden platen verkregen in maar liefst vijftien verschillende landen. Op social media blijft het ook niet stil rondom de band: met de cover van ‘Beggin’ (origineel uitgevoerd door The Four Seasons), was Måneskin de soundtrack van negen miljoen video’s op TikTok.

Måneskin
Måneskin heeft sinds de start van hun muzikale loopbaan in 2016 twee albums uitgebracht. Een succesvolle deelname aan het televisieprogramma ‘X Factor’ in 2017 en de daaropvolgende release van het album Il ballo della vita, betekende een definitieve doorbraak bij het Italiaanse publiek. De overwinning van het Eurovisiesongfestival 2021 zette Måneskin wereldwijd op de kaart als de populairste rockband van het moment – een droom die uitkomt voor de Italiaanse rockers die ooit begonnen als straatmuzikanten in Rome.

De opvallende naam van de band is afkomstig van het Deense woord voor ‘maneschijn’ – een knipoog naar de Deense komaf van de bassist Victoria De Angelis. De band wordt geroemd om hun reboot van authentieke rock-’n-roll met rauwe teksten en opvallende uitingen, op social media én tijdens uitverkochte liveshows. De band omschrijft zichzelf treffend als een ‘moderne vertaling van traditionele rockmuziek’ en is daarmee niet in één hokje te plaatsen.

29 september 2021
In dit bericht: