Op avontuur met zijn karakteristieke deep house sound, brengt DJ/producer Ibranovski een unieke collab met niemand minder dan rappers Willie Wartaal en Adje. ‘KOMNAARMETOE’ flowt als geen ander, aangejaagd door een warme, midtempo beat, subtiele synths en zoete, bouncy baslijnen, terwijl de vocalen lekker zweven door autotune en filters, een eigen leven leidend in die onweerstaanbare house groove. Deze komt naar je toe, for sure, een monsterverbond tussen een dance smaakmaker en twee hiphop legends, nu uit op Spinnin’ Records.

 

 

Ibranovski heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend sinds zijn eerste releases in de mid-10’s. Berucht om zijn zelf gecreëerde ‘ghetto mainstream’ sound, waarbij hij dikke urban sounds combineert met stevige house en techno, heeft hij inmiddels platen uitgebracht op talloze labels, van Spinnin’ Records en DOORN tot Revealed en STMPD. Check doorbraakhit ‘Vicious’, zijn Tchami collab ‘Omega’ of 2021-hit ‘Alone Tonight” (samen met Yellow Claw en EURO TRA$H), en hoor een veelvoud aan sounds en invloeden, allen gedreven door diepe club grooves – van rauw op je dak tot diep in je ziel.

Same goes voor Willie Wartaal, vermaard rapper bij De Jeugd Van Tegenwoordig, maar ook veelzijdig als DJ, producer en presentator. Naast de successen met De Jeugd scoorde hij flinke hits in collab met The Opposites, The Partysquad, Donnie, Bokoesam en Sef, maar springt hij solo ook regelmatig uit de bocht, recent leidend tot albums Enkel Bangers (2020) en Nieuwe Kunst (2021). Tussendoor rockt WiWa ook de podia als house/eclectic DJ, wat hem geen vreemde maakt in de house scene – niet voor niets duiken zijn vocalen regelmatig op tussen de tasty vierkwartsmaten.

Over legendes gesproken, noem Adje gerust een OG. Dankzij klassieke en toonaangevende hits als ‘Fok Wachten’, ‘Verlof’ en ‘Hele Meneer’ is Adje al jarenlang geliefd op zowel de straat als in de clubs. Door te balanceren tussen deze twee werelden zou je Adje kunnen zien als de perfecte link tussen de oude en de nieuwe generatie hiphop-liefhebbers. In 2018 bracht hij twee albums uit: ‘Alles Groot’ en ‘BASE’ en had hij samen met Puri en Jhorrmountain de clubhit ‘Coño’ die inmiddels meer dan 120 miljoen streams heeft – meer komt er aan!

‘KOMNAARMETOE’
Dus wat gebeurt er wanneer deze guys een monsterverbond smeden? Om te beginnen legt Ibranovski een straffe beat neer, gedrenkt in deephouse maar punchy en flowend als een gejaagde hiphop tune. WiWa’s vocalen deinen gewillig mee in deze groove, terwijl een verslavende baslijn samen met warme synths een lekker dromerige sfeer oproepen.

In deze stemming slaat Adje onverbiddelijk toe; zijn diepe vocalen trekken je recht naar de dansvloer, voeren de energie op, en vormen het ultieme tegenwicht voor die melancholieke synths en WiWa’s gelikte, door effecten gemanipuleerde uitspattingen. Zie hier de kracht van deze plaat; hoe sounds en stijlen worden gemixt, waardoor uiteindelijk iedereen in de club lekker gaat.

Van vintage deep house naar soulvolle croons naar catchy raps, het past allemaal naadloos in elkaar, wanneer deze drie artiesten elkaar vinden op nieuw, onontgonnen terrein – ‘KOMNAARMETOE’ spreekt ook in dit opzicht boekdelen.

19 november 2022
In dit bericht:
Translate »