Persbericht, dinsdag 24 mei 2022

“How Does It Feel To Be Wrong All The Time” is het vierde album van de Vlaams-Brabantse formatie The Me In You. Opnieuw geproduceerd door Gaetan Vandewoude (ook voorman van de band Isbells) klinken de 5 heren zelfverzekerd en geinspireerd. Compromisloos spelplezier en muzikale herbronning blijven ook nu de sleutelingredienten. De geluiden van alledag, de stilte en de typische klanken bij plaatsen en herinneringen vormen de leidraad voor de 10 nieuwe, filmische, melancholische en sfeerrijke (half engel – half spookachtige) nummers. Verstilling en contemplatie worden vertaald in prachtige arrangementen en dito songs die refereren aan het werk van bands als The Divine Comedy, The Veils, Cinerama, Blackfield, Starsailor, Prefab Sprout, Kings Of Convenience, Radiohead, Loney Dear, Airbag, The Blue Nile, Elbow en Talk Talk. Dit is subtiele, gestileerde en inventieve muziek die onder je huid kruipt en het daglicht schuwt, maar het waard is om door een ieder te worden beluisterd wanneer hij of zij dat maar wil!

In 2012 verscheen het debuut-album “Forgotten Clothes” van de Belgische (Vlaams-Brabantse) formatie The Me In You. Sindsdien worden hun singles veelvuldig op Radio1, 2 en Studio Brussel gedraaid, krijgen ze heel wat weerklank in de geschreven pers (“fans van bands als Teenage Fanclub, Millionaire, Weezer, Big Star en The Posies moeten deze top-plaat zeker eens gaan luisteren”) en verschijnt de band in de fijnste zalen en op de mooiste festivals. Ook in Nederland was de band o.a. te zien op aansprekende podia als Doornroosje, Mezz en Paradiso.

Op de tweede titelloze plaat en vooral op het in 2018 verschenen “The Music Of Stuart Conroy” gaat The Me In You een nieuwe, meer lo-fi en do-it-yourself, en minder hitgevoelig/poppy/catchy, richting uit, met nog meer oog voor sfeer en oude analoge klanken. De lovende reacties waren er niet minder om. Humo schrijft o.a.: “De plaat glijdt gewichtloos langs muzikale tijdlijnen, met melancholie als brandstof. Tracks grijpen terug naar de vroegste ambient en we horen vage echo’s van Air, Boards Of Canada en Bon Iver. Hier piekt de weemoed en als Conray echt had bestaan, hadden zijn liedjes niet mooier gered kunnen worden (4/5).

Zodra het weer kan en mag kruipen de heren samen met ouwe getrouwe producer Gaëtan Vandewoude (ook voorman van de band Isbells) weer de studio in om hun vierde album op te nemen. Compromisloos spelplezier en muzikale herbronning blijven ook nu de sleutelingrediënten. De geluiden van alledag, de stilte en de typische klanken bij plaatsen en herinneringen vormen de leidraad voor de nieuwe sfeerrijke (half engel – half spookachtige) nummers.

Op de helft van de 10 nieuwe nummers van “How Does It Feel To Be Wrong All The Time” worden de heren bijgestaan door violiste Beatrijs De Klerck en dat geeft nog eens wat extra sfeer aan de gesofisticeerde, zelfverzekerde, melancholische en filmische ‘kamer/luister-pop’ van The Me In You. Verstilling en contemplatie worden vertaald in prachtige arrangementen en dito songs die refereren aan het werk van bands als The Divine Comedy, The Veils, Cinerama, Blackfield, Starsailor, Prefab Sprout, Kings Of Convenience, Radiohead, Loney Dear, Airbag, The Blue Nile, Elbow en Talk Talk. Dit is subtiele, gestileerde en inventieve muziek die onder je huid kruipt en het daglicht schuwt, maar het waard is om door een ieder te worden beluisterd wanneer hij of zij dat maar wil!

Line-up:

  • Dimitri Dhaene – bass, keys, guitar
  • Han Wouters – backing vocals, guitar, keys
  • Nico Manssens – drums
  • Stijn Claes – vocals, guitar, keys
  • Thomas Van Den Haute – keys, guitar, bass
25 mei 2022
In dit bericht: