Hiatus Kaiyote heeft de single Cinnamon Temple uitgebracht. Dit is de laatste single van het nieuwe album Love Heart Cheat Code, dat op 28 juni verschijnt. 

 

Je kunt de single hier luisteren. 

 

Het Australisch Hiatus Kaiyote maakt een mix van genres die het beste te vangen is onder jazz, funk en R&B. Hiatus Kaiyote is een band die weet met hun genre de meest uiteenlopende fans te verbinden – van neo-soul tot metal.

De muziek wordt gemaakt door muzikanten die elkaars taal volledig spreken en vertrouwen. Dit leverde muziek op uit jamsessies en waar de passie in te voelen is. De band is bekend geworden door de complexiteit in hun muziek en ook de bandleden die dit gevoel omarmen. Nu is dit album veel meer gebaseerd op de simpliciteit van dingen, die zangeres Nai heeft leren omarmen nadat ze wat ouder werd, zonder dat de muzikale complexiteit verloren gaat. 

 

Frontvrouw Nai Palm over Cinnamon Temple: 

“It’s called ‘Cinnamon Temple’ because in Mali they have these mud brick mosques that look like they have cinnamon stuck in them. And because it was inspired by a Malian rhythm, there’s that element to it.” 

Toetsenist Simon over de Track:
“That kind of energy was coming out of Hiatus pre-covid, where we were getting into heavier riffs—not ‘metal,’ but just heavier.” 
20 juni 2024
In dit bericht:
Translate »