Persbericht, vrijdag 11 maart 2022

Met geheel eigen bewerkingen van zijn nummers brengen bekende Nederlandse artiesten in het TV-programma Hazes. Is De Basis een eerbetoon aan het oeuvre van Andre Hazes.

Ruim twintig artiesten, die door Rachel Hazes zorgvuldig geselecteerd werden, gaan voor het programma aan de slag met hun favoriete Hazes-hit en geven er hun geheel eigen draai aan. Het authentieke van het origineel wordt daarin gecombineerd met de herkenbare sound van de artiest. Nummers als Kleine Jongen, De Vlieger en Het Is Koud Zonder Jou passeren daarbij de revue. Zo wagen onder meer Kris Kross Amsterdam, Tino Martin, 3J’s en Holly Mae Brood zich aan een nummer van de zanger die afgelopen jaar zeventig zou zijn geworden.

Wekelijks komen uiteenlopende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Elske DeWall, Samantha Steenwijk, Kenny B & Beef, Karsu, Belle Pérez, Loïs Lane en Ellen ten Damme langs. Samen brengen zij verschillende Hazes klassiekers, onder begeleiding van de Marcel Fisser-band, opnieuw tot leven en halen zij persoonlijke herinneringen aan André en zijn muziek op.

Hazes Is De Basis wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en is vanaf zaterdag 26 februari om 20.00 uur te zien op SBS6. Na afloop van de uitzending zijn de liedjes uit de show terug te luisteren op de streamingdiensten.

Op 1 april komt de 2-CD met alle liedjes uit de shows uit.

11 maart 2022
In dit bericht: