Persbericht, dinsdag 25 januari 2022

Afgelopen zomer deelde Hater al nieuwe muziek en in de aanloop naar de lente dit jaar kondigt de Zweedse band het langverwachte nieuws van een nieuw album, Sincere, aan. In het release-schema op 6 mei, verkrijgbaar gemaakt via Fire Records en dat vieren we met “Something”, vandaag al uit.

De bijbehorende videoclip voor ‘Something’ duikt dieper in de thema’s van het nummer en beschouwd hoe er van buitenaf naar emoties van een ander gekeken kan worden. Regisseur Adèle Tornberg reflecteert op de donkere sfeer van de plaat, en ziet hoe Hater experimenteert met verlichting. Tornberg nodigt je uit mee te gaan naar een nostalgische plek, waar zowel heden als verleden rond hangen, een plek waarvan je niet precies weet of je het naar je zin hebt of hebt verstopt. De route er naar toe is een klik op de onderstaande video.

Om de toch al indrukwekkende jonge carrière van Hater te verstevigen, slaat de band op Sincere een duidelijke donkere richting in met bijbehorende zwaardere instrumentatie. De uitgebreide shoegaze-trip door luidruchtigere, bitterzoete poprijken waar woede en liefdesverdriet werpen een nieuw licht op het visionaire viertal en dat mag als heropleving gezien worden. Herinnerend aan My Bloody Valentine, zwelt ‘Something’ aan met golvende, moeiteloze melodieën en vervormde gitaren. Euforisch en desoriënterend onderzoekt het de persoonlijke groei die voortkomt uit zelfkritiek.

Hater verwelkomde twee nieuwe bandleden waarbij muzikale vonken snel oversprongen, demo’s veranderden in rap tempo in volledig gevormde nummers die vorig jaar zijn opgenomen in de Sickan Studio in Malmö door Joakim Lindberg. John Cornfield, wiens kredieten Ride, Muse en Robert Plant omvatten, heeft het album gemixt en gemasterd. In nieuwe samenstelling bestaat Hater uit Caroline Landahl, Måns Leonartsson, Frederick Rundquist en Rasmus Andersson. Ook hier staat de liefhebber dichtbij de Hater.

28 januari 2022
In dit bericht:
Translate »