Persbericht, vrijdag 20 mei 2022

Harry Styles heeft vandaag zijn langverwachte nieuwe album Harry’s House uitgebracht, de opvolger van Fine Line uit 2019. De eerste single van het album, As It Was, verscheen op 1 april en is inmiddels al ruim 470 miljoen keer gestreamd.

Op Harry’s House duikt Harry Styles in thema’s die hem persoonlijk aan het hart gaan: “identity, community and love”. Harry: “These songs are about building a home out of your emotions and memories, so you can create a place where you belong, wherever you go.” Het resultaat is volgens de zanger een album vol gecompliceerde love songs en rauwe emoties, met een sound die toch opgewekt, zelfverzekerd en onbevreesd klinkt.

Harry Styles schreef zijn nieuwe album met zijn vaste schrijvers Tyler Johnson, Kid Harpoon en Mitch Rowland, met wie hij ook zijn eerdere muziek schreef. Tijdens de pandemie werkte het viertal in LA, Tokyo en de Engelse countryside aan het album.

As It Was, de eerste single van het album, verscheen op 1 april en werd in de VS de op één dag meest gestreamde single op Spotify ooit. Harry speelde het nummer vorige maand voor het eerst live tijdens zijn headline shows op Coachella.

Beluister Harry’s House

Apple Music livestream One Night Only In New York
Vanavond staat Harry voor het eerst op het podium met de nummers van Harry’s House, tijdens zijn One Night Only In New York-concert. Het concert is wereldwijd exclusief via Apple Music te volgen via een livestream. De livestream begint vannacht om 03.00u Nederlandse tijd, op zondag 22 mei en donderdag 26 mei wordt de stream herhaald. Bekijk hier het interview dat Harry onlangs gaf aan Zane Low over the making of Harry’s House.

Pop-up store Amsterdam
Ter gelegenheid van de release van Harry’s House opent Harry dit weekend op negen locaties in de wereld pop-up stores. Naast onder meer New York, LA en Parijs is er ook een store in Amsterdam (Looiersgracht 60). In de store kunnen fans het album beluisteren en exclusieve Harry’s House-merchandise bemachtigen. De store is vandaag open van 15.00u tot 22.00u, op zaterdag en zondag van 10.00u tot 19.00u.

In 2017 bracht Harry Styles zijn debuutalbum Harry Styles uit, in 2019 gevolgd door Fine Line. Fine Line is inmiddels meer dan 5,6 miljard keer gestreamd op Spotify.

Op zaterdag 9 juli staat Harry Styles met zijn Love On Tour in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.

20 mei 2022
In dit bericht: