Persbericht, donderdag 3 maart 2022

Vandaag heeft de Zweedse Heavy Metal band HAMMERFALL hun nieuwste single “Brotherhood” uitgebracht – de derde single van hun aanstaande, langverwachte studioalbum Hammer Of Dawn. “Brotherhood” is een muzikaal eerbetoon aan hun trouwste fans, ‘The Templars Of Steel’, die de band door dik en dun hebben gesteund. Het is ook een interne knipoog naar elkaar, als erkenning voor de zeer hechte band die de bandleden met elkaar hebben, vooral tussen gitarist Oscar Dronjak en zanger Joacim Cans wiens broederschap al in 1996 begon.

Opnieuw hebben ze de hulp ingeroepen van de ervaren video-maker Patric Ullaeus om hen te helpen de essentie van het nummer vast te leggen. Samen hebben ze een video gemaakt die perfect aansluit bij het sentiment van het nummer en die zonder twijfel de mensen zal opwinden die zelf de inspiratie waren voor het nummer, ‘The Templars Of Steel’. Met de hulp van de kinderen van de bandleden, die de schijnwerpers stelen met hun cameo’s in de video, is het duidelijk dat die band van broederschap niet alleen tussen de bandleden zelf is maar ook met hun kinderen en hun fans.

Singer Joacim Cans over “Brotherhood”: “A fantastic musical piece and album opener in honor of the greatest fans in the whole world: The Templars of Steel! We wouldn’t be here without you!  The video for the song includes both ”The Metal Dads” and the ”HF Teens” and really shows how much fun we are having together both on and off the stage.”

Guitarist Oscar Dronjak voegt toe: “The singles released so far have been a good measuring stick but “Brotherhood” encompasses everything that has made us into what we are today. Fast and furious, melodic and riveting, 100% classic HAMMERFALL Heavy Metal!“

3 maart 2022
In dit bericht:
Translate »