Vrijdag 14 oktober verscheen de laatste single Greener Grass van de jazzy folk pop band Greener Grass. 11 november verschijnt het hele album dat werd opgenomen door Fieke van den Hurk in de Wedgeview Studios in Woerdense Verlaat en mede geproduceerd door de met een Edison bekroonde Wannes Salomé (Klangstof, Nana Adjoa).

Het nummer ‘Greener Grass’ is het nummer waar de band ‘Greener Grass’ én hun debuutalbum naar vernoemd is. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar is dat eigenlijk wel zo? Is het goed om je los te scheuren van iets wat werkt om in te ruilen voor iets onbekends nieuws of kan je beter blijven waar je bent? In ieder geval niet te lang blijven hangen in het niemandsland van de twijfel. Soms is loslaten de oplossing, zoals het nummer zegt in de slotzin: “Be strong when I let you go.”

‘Met hun stemmen en een wonderlijk allegaartje aan instrumenten, waarbij xylosynth, mandoline en contrabas de boventoon voeren, creëren ze weinig minder dan een eigen muzikaal universum. Het is een verademing om te horen wat je tot stand kunt brengen als je zonder rekening te houden met modieuze trends je eigen pad kiest en daaraan trouw blijft. Aansprekende composities en spitsvondige arrangementen, vaak met een humoristische twist.’ – Ton Maas, World Music Forum.

19 oktober 2022
In dit bericht: