Vrijdag 2 september verscheen de nieuwe single The Road van de jazzy folk pop band Greener Grass. Het nummer is op alle streamingdiensten te beluisteren en is de derde track van het in november te verschijnen debuutalbum Greener Grass. Het album werd opgenomen door Fieke van den Hurk in de Wedgeview Studios in Woerdense Verlaat en mede geproduceerd door de met een Edison bekroonde Wannes Salomé (Klangstof, Nana Adjoa).

The Road is geschreven in een huisje op de hei tijdens een van Greener Grass’ schrijfsessies tijdens de pandemie, gebaseerd op het mandoline motief van Camiel Jansen (componist en muzikant voor o.a. Grachtenfestival, Wonderfeel). De gelaagde lyrics, geschreven door Sanne Huijbregts (Winnares Prinses Christina Concours 2010, Keep an Eye Jazz Awards 2013, Keep an Eye the Records 2016), Vita Pagie en Julia Werner refereren zowel aan de Tao als aan het filosofische idee ‘being moves you forward and not becoming’, maar gaan ook simpelweg over ‘being on the road’ en wat je daarvan kan leren.

‘Met hun stemmen en een wonderlijk allegaartje aan instrumenten, waarbij xylosynth, mandoline en contrabas de boventoon voeren, creëren ze weinig minder dan een eigen muzikaal universum. Het is een verademing om te horen wat je tot stand kunt brengen als je zonder rekening te houden met modieuze trends je eigen pad kiest en daaraan trouw blijft. Aansprekende composities en spitsvondige arrangementen, vaak met een humoristische twist.’ – Ton Maas, World Music Forum

‘Incredible use of space.’ – Claudio Biazetti – Vice & Rolling Stone Italy

The Road is o.a. te beluisteren op Spotify

Greener Grass:

  • Sanne Huijbregts – vocals & xylosynth
  • Julia Werner – vocals, cuatro & percussie
  • Vita Pagie – vocals & percussie
  • Camiel Jansen – bas, mandoline & vocals

Meer info: Greener Grass online

6 september 2022
In dit bericht: