GRAMMY Award-winnende singer-songwriter Cedric Burnside kondigt zijn zeer persoonlijke en artistiek gedurfde nieuwe album ‘Hill Country Love’ aan. Het nieuwe album zal op vrijdag 5 april verschijnen op Provogue Records/Mascot Label Group. De plaat verkent op levendige wijze het subset-genre van Hill Country Blues, doordrenkt met Burnside’s unieke ervaringen en muzikale erfgoed uit de glooiende heuvels van Noord-Mississippi. Vandaag, 12 januari, is de eerste single en het titelnummer van het album “Hill Country Love” een oprecht eerbetoon aan Burnside’s roots en reis, begeleid door een opvallende videoclip geregisseerd door Jim Arbogast – bekijk hier.

“Ik heb mijn hele leven gereisd, en het nummer ‘Hill Country Love’ gaf me de kans om mensen te laten weten dat ik hou van wat ik doe en ze een idee te geven van hoe we het doen in Mississippi”, vertelt Burnside. “Daar dacht ik aan toen ik dit nummer schreef – waar ik vandaan kom en ook waar ik heen ga, en hoe mijn reis is geweest om te komen waar ik nu ben.

‘Hill Country Love’ werd opgenomen op een onconventionele locatie: een oud gebouw in het kleine stadje Ripley, MS. Deze ruimte, aanvankelijk bestemd als de juke-joint van Burnside, creëerde een authentieke en resonante akoestiek, die de essentie van de soulvolle en rauwe esthetiek van het album vastlegde. De 14 nummers van het album, geproduceerd samen met mede-Mississippiaan Luther Dickinson, werden voltooid in een tweedaagse sessie, waarbij de spontane en rauwe energie van Burnside’s muziek werd benadrukt..

Burnside’s muzikale odyssee begon toen hij nog maar 13 was, toen hij drums speelde voor zijn grootvader, de legendarische R.L. Burnside. Zijn opnamecarrière spant over meer dan een decennium en wordt gekenmerkt door lovende kritieken en artistieke groei, met GRAMMY-nominaties voor ‘Descendants of Hill Country’ en ‘Benton County Relic’.

Na de release van ‘I Be Trying’ in 2021 won Burnside een GRAMMY voor beste traditionele bluesalbum. De erkenning versterkte zijn plaats als niet alleen het nageslacht van de Hill Country Blues, maar ook als fakkeldrager van het genre voor de volgende generatie.

‘Hill Country Love’ is een bewijs van het rijke erfgoed van zijn familie en zijn innovatieve benadering van muziek. Het album is een intieme weergave van de ervaringen, uitdagingen en triomfen van zijn leven. De toewijding van Burnside aan authenticiteit komt tot uiting in elk nummer en biedt een moderne interpretatie van de blues terwijl hij trouw blijft aan zijn roots.

Naast de muziek is het verhaal van Burnside er een van veerkracht, evolutie en de blijvende kracht van familie-erfenis. Zijn reis van drummen in de band van zijn grootvader naar het worden van een gevierd solo-artiest is een verhaal van toewijding en passie voor de bluestraditie. ‘Hill Country Love’ is een meeslepende ervaring in het hart van Hill Country Blues en nodigt luisteraars uit om deel te nemen aan een muzikale reis die zowel diep persoonlijk als universeel herkenbaar is.

Burnside zal uitgebreid touren ter ondersteuning van het album en zal dit voorjaar aan de eerste etappe van zijn Hill Country Love Tour beginnen in de VS en Canada. Tevens is Burnside bevestigd voor het gerenomeerde Notodden Festival in Noorwegen in Augustus van dit jaar. Meer Europese shows zullen spoedig volgen.

15 januari 2024
In dit bericht:
Translate »