Het Belgische rock duo Equal Idiots heeft hun nieuwe album ‘Equal Idiots’ aangekondigd. Deze derde plaat van Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs (en dit keer bijgestaan door Stijn Vanhoegaerden van Brutus) verschijnt op 27 september via PIAS.

Vergeet alles wat je denkt te weten over Equal Idiots. Hun nieuwe titelloze plaat heeft zoveel meer gelaagdheid dan de Kempense kleigrond waaruit de band geboren is. Met opnieuw Thomas Valkiers achter de knoppen, deze keer ook bijgestaan door Stijn Vanhoegaerden van Brutus, hebben Thibault Christiaensen (29) en Pieter Bruurs (29) niet alleen het beste maar ook meest veelzijdige album van hun carrière gemaakt.

Het blikje energiedrank wordt ingeruild voor een goed glas wijn. Een gebalanceerde afdronk, die gerijpt is op eiken rockvaten en heerlijk op de tong ligt. Christiaensen toont elf nummers lang de veelzijdigheid van zijn stem en laat samen met drummer Bruurs de muzikaliteit triomferen.

Hebben ze plots het wiel heruitgevonden? Nee, maar het dynamiet van Eagle Castle BBQ en Adolescence Blues Community wordt op deze derde worp knap ingeruild voor dynamiek. Wanneer bands een plaat dezelfde titel geven als hun groepsnaam, is dat vaak een statement. Ook hier: Dit Is Wie Wij Zijn, stellen Christiaensen en Bruurs voorop. De garagerock-trein zat aan het eindstation, de nieuwe bestemming die de band uit wil oogt mooier. Volwassener is misschien een wat holle term, maar voor beiden soon-to-be  dertigers is dit het album bij uitstek dat ze zelf wilden maken.

Afgelopen woensdag verscheen de 2e single Shoot afkomstig van het album. Deze is hier op Spotify te beluisteren.

Live:

7 oktober – Rotterdam, Rotown 

9 oktober – Amsterdam, Paradiso 

10 oktober – Eindhoven, Stroomhuis 

12 oktober – Maastricht, Muziekgieterij

29 juni 2024
In dit bericht:
Translate »