El Hula is een side project van multi talent Blair Jollands.

Na verschillende studio-lp’s en projecten, waarbij tijdens de covid pandemie songs door middel van opnamesessies op afstand beetje bij beetje werden opgebouwd, vond Blair het nu de hoogste tijd om weer iedereen tegelijkertijd in dezelfde ruimte samen te brengen.  Het resultaat van deze opnames voor de aankomende EP is daarmee juist die extra speciale elektrische energie die alleen een liveoptredens kan evenaren…!

Blair vroeg producer Gordon Raphael (The Strokes) om dit geheel te produceren.

Gordon produceerde eerder zijn album ‘Violent Love’ die Blair uitbracht onder de naam El Hula. Al met al een goed excuus om weer met hem samen te werken, en deze meest recente opnames opnieuw uit te brengen onder de projectnaam El Hula.

Het resultaat op de EP ‘Hide no More’ is magisch. “We hebben het ook op Multicam gefilmd en je kunt zien dat iedereen in de ‘zone’ is. Ik zal deze manier van opnemen in de toekomst veel meer gebruiken”, aldus Blair.

Blair Jollands is een meeslepende songwriter en artiest. Na de bewondering te krijgen van zowel David Bowie als Boy George (die eerder materiaal van Blair uitbracht onder de naam El Hula op zijn More Protein-label), communiceert Jollands’ muziek een paradoxale mix van melancholie en optimisme die moeilijk te weerstaan ​​is. Blair Jollands wordt vocaal vaak vergeleken met Nick Cave, Rufus Wainwright & Scott Walker, Jollands heeft veel lof ontvangen van onder andere NME, Guardian Uncut, Artrocker en meer.

7 maart 2023
In dit bericht:
Translate »