Het rocktrio Jimmy Diamond bestaat uit Jim Zwinselman (zang/gitaar/pedal steel), drummer Ruud Gielen en bassist Floris Poessé. Als de Europese band van Strand of Oaks stonden ze al op diverse grote festivals en prestigieuze podia, maar nu is het aan de band zelf om van zich te laten horen. Dat doen ze op You Radiate. Een debuutalbum waar Americana, seventies rootsrock en hedendaagse indierock een solide basis vormen waarop de getalenteerde muzikanten kunnen excelleren.

In de winter van 2021 reisde de band af naar Los Angeles om met producer Kevin Ratterman de Invisible Creature Studio in te duiken. “Kevin is verantwoordelijk geweest voor de productie en mix van grote helden voor ons, zoals Madrugada, Tyler Ramsey, Ray LaMontagne en My Morning Jacket. Zijn sound is een ontzettend grote inspiratie.” Het resultaat is een indrukwekkend debuut waar de ambitie van af spat. De eerste geluiden zijn lovend:

“Jimmy Diamond zet met deze plaat geen kleine stapjes vooruit, ze trokken ineens zevenmijlslaarzen aan! You Radiate is een ijzersterke debuutplaat.”

You Radiate gaat over het hebben en vasthouden van een positieve mindset, ook op de momenten wanneer dat moeilijk lijkt te zijn. Het zijn persoonlijke verhalen: Over het af en toe willen ontsnappen aan de samenleving (No Man’s Land); het omgaan met het verliezen van dierbaren (I’m Still Here); en het verlangen om weer ‘on the road’ te zijn (Chase The Moon). Jim: “In alle songs die ik schrijf wil ik dat er genoeg ruimte is voor eigen interpretatie, zodat de luisteraar zelf een persoonlijke connectie kan hebben met het onderwerp”.
De band speelde recent een aantal support shows voor Ruben Block (Triggerfinger) en voegt daar nog supports voor het Canadese Ghost Woman en de uit Alabama afkomstige band Lee Bains + The Glory Fires aan toe. Vandaag viert Jimmy Diamond de release met een instore in Concerto, Amsterdam om 17.00u met aansluitend een releaseshow in de Kleine Zaal van Paradiso.
21 maart 2023
In dit bericht:
Translate »