Persbericht, maandag 21 maart 2022

Vandaag heeft Eefje de Visser haar single Startschot uitgebracht. Daarnaast kondigde de zangeres aan dat op 15 april haar EP Blauwe Regen verschijnt. Volgende maand begint Eefje aan haar meermaals uitgestelde Bitterzoet-clubtour.

Startschot is volgens Eefje “een hoopvolle track over natuurkrachten die ons drijven tot connectie, samensmelting en reproductie. Een viering van het menselijk instinct, vruchtbaarheid en langdurige liefde.” De single is de laatste in een serie losse tracks, die Eefje op 15 april uitbrengt als EP: Blauwe Regen.

In de lockdowns die volgden na de release van Bitterzoet in 2020, werkte Eefje aan Blauwe Regen, naar eigen zeggen het verlengde van Bitterzoet. Blauwe Regen bevat de singles Storm, Golven, Startschot en remixen door Joe Goddard en Weval. Blauwe Regen verschijnt ook op 10 inch vinyl. Eefje: “Het uitbrengen van Blauwe Regen voelt als de afsluiting van een persoonlijk muzikaal hoofdstuk. Hierna zal ik met veel verlangen hard werken aan mijn vijfde plaat.”

Eefje viert de release van haar EP met twee Blauwe Regen EP Events, in een exclusieve samenwerking met Kinepolis. De events vinden plaats op woensdag 13 april in Kinepolis Gent (België) en op vrijdag 15 april in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze avond speelt Eefje een korte set, wordt een concertfilm vertoond en is er een Q&A met Eefje. Over de film vertelt Eefje: “Lichtkunstenaar Nick Verstand en ik creëerden een jaar geleden samen dit audiovisueel kunstwerk. Dit project draait rond het samenbrengen en vermengen van contrasten: in samenzang en choreografie, akoestisch en elektronisch en oud en nieuw werk. Maar ook in de lichtinstallatie van Nick, waarin licht en donker, dag en nacht en de schemering – de samensmelting van de twee – een terugkerend thema is. De unieke mogelijkheid om onze docu te vertonen in een bioscoop, grepen we graag aan. Het grote scherm en spectaculaire geluidssysteem maakt dat je het kunstwerk nog intenser beleeft.”

Vanaf eind april hervat Eefje haar Bitterzoet-clubtour, die door corona meermaals werd uitgesteld. Tot en met november speelt ze shows in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Op zondag 19 juni staat Eefje op Pinkpop en op vrijdag 19 augustus op Lowlands. Alle tourdata staan hier.

De Nederlandse zangeres, multi-instrumentalist en songwriter Eefje de Visser bracht in 2020 haar vierde album Bitterzoet uit. Door meerdere muziekjury’s werd Bitterzoet uitgeroepen tot beste (Nederlandse) album van 2020.

21 maart 2022
In dit bericht: