Persbericht, vrijdag 11 februari 2022

Wereldsterren Ed Sheeran en Taylor Swift hebben vandaag een romantisch duet uitgebracht, The Joker And The Queen. De vriendschap tussen de twee bestaat inmiddels al meer dan tien jaar en de twee werkten al eerder samen met ‘Everything Has Changed’ (2012), End Game’ (2017) en ‘Run'(Taylor’s Version) (2021). Het nummer is geschreven door Ed Sheeran, Taylor Swift, Johnny McDaid, Fred Gibson en Sam Roman en geproduceerd door Ed Sheeran, FRED, Johnny McDaid en ROMANS.

De door Emil Nava geregisseerde officiële video bruist van nostalgie omdat het de cast samenbrengt van de iconische ‘Everything Has Changed’ video – de eerdere samenwerking van Ed en Taylor – uit 2012. Tien jaar later legt deze video het coming-of-age verhaal vast van de nu 18-jarigen Ava en Jack, terwijl ze naar de universiteit gaan en nieuwe avonturen aangaan. Bekijk de video hieronder.

Op het moment dat Ed de originele versie van ‘The Joker and the Queen’ voor zijn album Equals (=) schreef, bestempelde hij Taylor als de perfecte gaststem voor het nummer. Niet veel later nam Ed contact met Taylor op en nodigde haar uit om de zang voor ‘The Joker And The Queen’ op te nemen.

Eerder deze week nam Sheeran de award voor ‘Songwriter of the Year’ mee naar huis op de BRIT Awards. Hier speelde hij ‘Bad Habits’ live met Bring Me The Horizon, en ook de single ‘The Joker And The Queen’.

12 februari 2022
In dit bericht: