Dinsdagavond 5 oktober is Ed Sheeran te gast bij Eva Jinek. Het is de eerste keer na de coronacrisis dat er weer een grote wereldster aanschuift aan de Jinek tafel. Natuurlijk gaat hij ook zingen. Sheeran speelt een speciale akoestische versie van zijn nieuwe single ‘Shivers’. Zijn album Equals komt 29 oktober uit.

Ed Sheeran brak tien jaar geleden door met zijn hit single ‘The A-Team’. Inmiddels heeft de singer songwriter vier grammy’s gewonnen, wereldwijd 46 miljoen albums verkocht en ‘Shape of You’ is het meest gestreamde nummer ooit op Spotify.

De uitzending van Jinek met Ed Sheeran als gast is op 5 oktober om 22:00 uur te zien bij RTL4.

Ed Sheeran zijn nieuwe album = (equals) verschijnt 29 oktober en telt veertien nummers die gaan over onderwerpen als liefde, verlies, veerkracht en het vaderschap. Eerder bracht hij al de hit ‘Bad Habits’ uit en recentelijk Shivers.

“= (Equals) is a really personal record and one that means a lot to me. My life changed greatly over the past few years – I got married, became a father, experienced loss, and I reflect on these topics over the course of the album. I see it as my coming-of-age record, and I can’t wait to share this next chapter with you.” – Ed Sheeran

= (Equals) is het vierde deel in Sheeran’s albumserie met symbolische tekens als titel. De nummers op dit nieuwe album zijn gemaakt over een periode van vier jaar na het uitbrengen van het baanbrekende ‘÷’ (Divide). Ed maakt de balans op van zijn leven en de mensen die daarin een rol spelen. Zo zingt hij in de nummers ‘The Joker And The Queen’, ‘First Times’ en ‘2step’ over de liefde, ‘Visiting Hours’ gaat over verlies, ‘Can’t Stop The Rain’ over veerkracht, ‘Sandman’ en ‘Leave Your Life’ over vaderschap en in ‘Tides’ reflecteert Ed over zijn carrière. De nummers zijn geschreven in Suffolk, Londen, Zweden en LA en de productie is in handen van Sheeran, FRED en Johnny McDaid. Ook Steve Mac, Steve Mac, Joe Rubel , Amy Wadge, Foy Vance, Elvira Anderfjard, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell, Natalie Hemby en Ben Kweller hebben aan het album meegewerkt. Ed’s broer Matthew, een componist, heeft bijgedragen aan de prachtige strijkersarrangementen op ‘First Time’ en ‘The Joker And The Queen’.

Sheeran legt op dit nieuwe album zowel het intieme als het alledaagse vast. Hij tilt universele ervaringen naar een hoger plan. Bijvoorbeeld met het nummer ‘Visiting Hours’. Hij schreef de track na het overlijden van zijn vriend en mentor Michael Gudinski. Bekijk hieronder de live performance met Kylie Minogue en Jimmy Barnes (tevens goede vrienden van Michael) die de achtergrondzang verzorgen.

Tracklist
1. Tides
2. Shivers
3. First Times
4. Bad Habits
5. Overpass Graffiti
6. The Joker And The Queen
7. Leave Your Life
8. Collide
9. 2step
10. Stop The Rain
11. Love In Slow Motion
12. Visiting Hours
13. Sandman
14. Be Right Now

2 oktober 2021
In dit bericht: