De man ging eerder de wereld over onder de naam Samuel Eddy, maar inmiddels speelt hij  met zijn eigen naam als artiesten naam. Eamonn McCormack rekent dan ook af met de slow blues sound van Eddy en vermengt dit meer met de rocksound van nu.
Het doet dan ook denken aan zijn landgenoot Gary Moore. McCormack speelt met Brian Robertson die met Moore in Thin Lizzy speelde.

“Hij is een goede vriend van mij en we jammen wel eens” verteld McCormack van achter een tafel met een rock and roll bankje dat erachter staat.   Vol lof is de gitarist over zijn nieuw werk en terecht. Het titelloos album is een goed album waar je trots op mag zijn.

Het is best fijn om niet voor een lange tijd te touren, maar enkele shows en dan weer vrij te zijn. dat brengt dat we met regelmaat door Europa touren. Het is een nieuw album met een grote diversiteit. Ik ben geinpireerd door de blues en rock, folk celtic en hardrock. Lemmy van Moterhead zei “We bluesrock spelen maar het is te snel voor de mensen om het te laten landen, hahaha.”
Ik denk dat we na het album met het nieuwe management uit Nederland, een opzet hebben gemaakt. Ze vonden het celtic logo en iemand zie kijk dit logo hoort bij het album en het is You! En dat bracht dat we nu een self-titeld album hebben.”

The Sound

“We hebben erg aan de sound gewerkt eigenlijk. We hadden er een nerd bij die alles met de gitaar deed. Hij is een weekend bij mij thuis geweest en begon overal aan te draaien en ik zei nog, die man is gek joh. Maar ik wist ook niet wat hij deed. Toen hij alles klaar had, was het geweldig. Het was precies de sound dat ik in mijn hoofd had en wilde hebben. Hij veranderde ook de dingen aan mijn amp, geweldig. Het is de enige amp die het heeft dat maakt het wel lastig.
Ook is heeft hij de pedalen voor Eddy (bassist) gemaakt waardoor hij meer kan. Net als Gaddy Lee van Rush. Deze man is een Canadees en de link is dat hij het ook voor Lee heeft gedaan. Het is geweldig om dit soort mensen te leren kennen. We spelen wel maar deze technische input is erg belangrijk. Natuurlijk wordt er geluisterd naar de muzikant, maar wanneer je het een op neen wil hebben is het indrukwekkend wat ze kunnen.”

Het album Storyteller

“Storyteller is erg goed ontvangen. Zeker in de blues scene en kent een nummer 1 hit in vele blues lijsten van 7 landen en zelfs in Amerika is het goed ontvangen. Het heeft een kleine attentiewaarde in de hard rock scene gekregen. Dit album doet het goed ontvangen en een van de meest aandacht als blues rock album gebracht. De ode aan Lemmy met de video heeft natuurlijk wel geholpen.  Ik zie door de jaren heen veel toeschouwers naar de show komen met Metallica of andere metal en hardrock bands- shirts aan.”
”Ik kom uit de wereld van de bluesrock van Rory Gallagher natuurlijk. Ik had het er laatst over met een oude bekende dat Rory mijn mentor was en dat er natuurlijk veel invloeden in het gitaarspel was. Tevens ben ik ook een enorme Neil Young fan en de manier van spelen. Dat is natuurlijk weer heel anders, maar hij heeft veel emotie en power in de songs. Het is erg vanuit het hart gespeel en zonder voorbedachte rade. Je neemt een riff en je gaat. Ik speel alsof ik uit de jail kom. Euh dat is een jailbreaker hahaha.”

We openen het album met ‘Living Hell’. De lange versie, het is het eerste nummer dat ik voor dit album schreef en het bleef voor mij het openingsnummer. We hebben de discussie nog gevoerd of het verstandig was om dit als eerste nummer te gebruiken omdat het zo lang nummer was en deprimerend  was. Maar ik dacht nee, ik laat het zo als openingstrack. Het is een gevoel dat ik had en dat heb ik van Thin Lizzy meegekregen om hier bij te houden. “
“Hats Off To Lemmy had ik de riff en respecteer hem zoals hij was. Ik heb hem nooit ontmoet eigenlijk maar ja.. Hij was als een warrior en biker zoals hij ook is. En toen kreeg ik even de geest en had ik het zo geschreven en zei dat is the Lemmy song!”

”Ik had een Hummingbird gitaar en die gebruikte ik al jaren. Ik zocht eentje en kwam uit bij iemand uit Australië. Prima, maar ik ging verder zoeken en werd verrast door iemand uit Keulen die een 12 string had! Hij verkocht de Ibanez hummingbird 12 strings en was erg verrast. Dus die heb ik gekocht. Met ‘Living In The Now’ heb ik het gebruikt. Het is vooral een song over nu en we leven NU en niet in het verleden of toekomst. Het gaat om Nu en dat maakt dat nummer voor mij belangrijk.”

                                                                                                        

 

Texel

“We waren op een avond op Texel waar we aan de songs werkten. Ik had op een avond gezegd dat de jongens allemaal op pad konden en dat ze iets kunnen bedenken van een structuur voor een nieuw nummer. De andere dag kwam men met dit als een blues song met een leuke twist van de Em naar de F en speelde het op de akoestische gitaar en mijn kind van 6 jaar oud en vind idee leuk om hem eens te schrijven, wat niet altijd lukt. Ik ben gescheiden vandaar, maar mijn vrouw woont in Duitsland en we hebben goed contact hoor.

Als ouder vader ging in het idee om mijn zoon een brief te schrijven en dacht wat moet ik hem dan schrijven. Het idee dat er al genoeg in de wereld omgaat, de haat en ellende wat we tegenwoordig lezen. Wees een lief mens en geen rasist ofzo. Op een gegeven moment heb ik de solo met de les Paul gedaan en toen openbaarde het dat de muziek bij de ‘Letter To My Son’ behoorde. Het is vanuit mijn hart gespeeld en link naar Gary Moore die ook vanuit zijn hart speelt. Het is dan ook dicht bij mij en uit het hart.”

“Geronimo is eentje om bij stil te staan. Toen we kinderen waren keken we naar jackass en naar de idioterie die ze uitvoerden. Ze gilden dan en riepen Geronimooooh. Later vertelde iemand dat in de Simson dit ook voorkwam. Het is een kreet van de paratroepers in de tweede wereldoorlog die het als een adrenaline kick dit riepen. Het is van oorsprong een Warrior uit Amerika, heb veel films over gezien. De Apaches waren echt geen lievertjes, maar de man verdween voor 30 jaar en kwam terug om zijn stam te bevrijden en dode de bezetters. Het verhaal gaat, wanneer hij naar Mexico ging werd zijn familie vermoord en hij heeft voor maanden niet meer gesproken. Dat bracht hem zoveel woede en kracht dat hij de worrior werd. Het is de wereld waarin hij leefde. Begrijpelijk natuurlijk.”

“Net als de eerste vrouw die over de Atlantic vloog. Het verhaal van ‘Lady Lindy’ is erg mooi, Amilia fly across the sky en daar gaat ze.”

De Hoes

“Kijk! In de hoes kun je alle details over de songs vinden. En daar is Geronimo met zijn indianen. Het is het enige beeld dat er van hem is. Dit origineel plaatje is in de hoes gebracht. En het vliegtuig, Kijk daar ben ik met mijn zoon in de schaduw van de berg. Ook om mijn zoon uit de pers te houden, en de buddah en Lemmy . Alle songs zijn in het album verwerkt.”

Het album is niet alleen een document maar ook zeker een goed album.
Komende maanden is McCormack met regelmaat te vinden in Nederland en de grensstreek.
19 april Vervier
21 april Oberhausen
6 mei     Apeldoorn
9 juni     Dinxperlo
22 juli    Hengelo

29 maart 2023
In dit bericht:
Translate »