Tijdens ESNS is op donderdag 19 januari de Classic Stage in de Drie Gezusters het domein van drie powervrouwen: Lorrèn, Roos Blufpand en FRÉ. De drie zijn verbonden door het strijden voor gendergelijkheid, hun gemixte culturele achtergrond én duurzaamheid.

De drie artiesten die optreden tijdens de iGNITE! Music @ Penguin Showcases – supported by ESNS, brengen niet alleen een interessante muzikale mix van stijlen, maar ook een ‘bak’ podiumervaring mee. Daarnaast zijn zij niet bang zich uit te spreken (zowel in hun muziek als daarbuiten) over hun strijd voor inclusiviteit en duurzaamheid.

   

Roos Blufpand
Ambassadeur van de Plastic Soup Foundation, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Op haar nieuwe aankomende album ‘F*CK de rest en SHAKE!’, dat ze maakte met onder andere Wannes Salome (Klangstof) en Chopz (onder andere Frenna, Jonna Fraser, Hef), staan geen lieve theaterliedjes, maar brutale en scherpe electro pop met dansbare reggaeton beats, bubbly vibes, EDM hooks en diepe synths waarmee ze komend jaar volop in de clubs te vinden is. De eerste singels van het nieuwe album zijn inmiddels gereleased: ‘DRAAK!’, ‘SHAKE :-D’ en ’CONFIDENCE’.

Lorrèn
Lorrèn bouwt met haar internationale podiumervaring stevig aan de weg. Ze is regelmatig live te horen op binnen- en buitenlandse radiostations,  haalde al meer dan 7 miljoen streams op haar nummers waaronder de zomerhit ‘Tropical Commotion’ en speelde onlangs een supporttour langs grote zalen met Chef’Special. Onlangs bracht ze de live EP ‘Live in Concert’ uit en in 2023 zal het eerste werk verschijnen van het upcoming album dat ze maakte met Jasper Zuidervaart (o.a Chef’Special, Jeangu Macrooy, Kris Berry). Haar nieuwe sound is toegankelijk en catchy, met deze plaat zal ze de stap maken van één van de beste soul-/jazzzangeressen van Nederland naar de pop-act die altijd al in haar heeft geschuild.

 

FRÉ
Het is moeilijk te zeggen op welk front FRÉ zich stormachtiger ontwikkelt: muzikaal of maatschappelijk. Als oprichtster van de Nederlandse tak van duurzaamheidscollectief Music Declares Emergency spreekt ze momenteel door het hele land, maar dat kan nooit los worden gezien van haar muziek. Op dat vlak is het tijd voor FRÉ 2.0: met een nieuwe band, nieuwe energie en vooral een nieuwe sound waarmee ze een grote stap heeft gezet. De muziek van haar EP die in 2023 uitkomt is toegankelijk maar spannend en doet zowaar denken aan mede-MDE’er Billie Eilish en Taylor Swift!

Tijdschema

Het tijdschema voor het optreden in de Drie Gezusters (Classic Stage op de begane grond) van de drie Powervrouwen ziet er als volgt uit, de toegang is gratis!

16.00 Bar open
17.00-17.30 FRÉ
18.00-18.30 Lorrèn
19.00-19.30 Roos Blufpand

 

15 januari 2023
In dit bericht:
Translate »