Game of Thrones-acteur en gitarist van de band Dr Feelgood, Wilko Johnson, is op 75-jarige leeftijd overleden. Dit hebben de overgebleven leden van de punkrockband bekendgemaakt. “Dit is een bekendmaking die we nooit hebben willen doen”, staat in een verklaring. “Dus dat doen we dan ook met pijn in het hart: Wilko Johnson is overleden.”

“Hij is thuis overleden op maandag 21 november”, gaat het bericht verder. “Bedankt voor het respecteren van de privacy van de familie in deze treurige tijd. Rust in vrede Wilko Johnson.” Een officiële doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. In 2013 werd bij de gitarist kanker geconstateerd toen hij in het ziekenhuis terechtkwam en enkele shows moest afzeggen.

Johnson, die geboren werd als John Peter Wilkinson, kwam begin jaren zeventig bij Dr Feelgood vlak nadat die Engelse band werd opgericht. In 1977 stapte hij er weer uit om zich onder meer op zijn eigen Wilko Johnson Band te richten. In 2011 maakte hij zijn acteerdebuut als Illyn Payne, de meedogenloze beul van de familie Lannister in Game of Thrones.

23 november 2022
In dit bericht:
Translate »