Singer-songwriter Eric Devries brengt een nieuw album uit, getiteld ‘Traveler’s Heart’. Het is zijn vijfde solo-album, met ‘Shadow Of A Man’ is alvast een eerste single beschikbaar. Het nummer zet de toon voor het nieuwe album: uptempo – meer bluegrass dan folk – en virtuoos ingespeeld door Devries en diens Song & Dance Band. Tevens kent het vocale gastbijdragen van de Britse singersongwriter-legende Iain Matthews – van wie Devries tevens medebandlid is in diens Matthews Southern Comfort – en de grand dame van de Nederlandse pop Fay Lovsky. ‘Traveler’s Heart’ is de opvolger van het succesvolle en zeer goed ontvangen ‘Song & Dance Man’ uit 2021, waarmee Devries de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk toerde. Het album verschijnt op 6 september, gevolgd door een uitgebreide reeks optredens door het hele land.
“’Shadow Of A Man’ gaat over het gevoel jezelf in een slechte B-film te zien acteren en jezelf woorden te horen zeggen waar je spijt van krijgt. Alsof je vanaf het plafond de situatie aanschouwt en je jezelf niet meer herkent”, vertelt Devries over de eerste single. Het handelt over menselijk onvermogen. Meer algemeen en zowel letterlijk als overdrachtelijk is reizen het overkoepelende thema van ‘Traveler’s Heart’, waarbij de inmiddels in Spijk neergestreken singer-songwriter de nodige zelfspot niet schuwt. “Ik ken niemand die zó vaak is verhuist als ikzelf. Dus uithuilen en opnieuw beginnen is mij niet vreemd. Een ‘Traveler’s Heart’ is niet per se een gemak, maar wel een bron van verhalen, avonturen en altijd weer nieuwe songs.” Het album kent literaire verwijzingen naar het werk van Amerikaanse schrijvers als Truman Capote en Jack Kerouac. Het album is nagenoeg volledig akoestisch en bijna volledig live in de studio opgenomen door Devries en zijn Song & Dance Band, vernoemd naar het vorige album en bestaande uit Janos Koolen (banjo, mandoline, gitaar, klarinet, tevens producer), Joost van Es (viool) en Lucas Beukers (contrabas). Gastvocalisten Iain Matthews en Fay Lovsky zijn ook op meerdere nummers te horen.
Eric Devries is een muzikant en liedjesschrijver met veel ervaring. Al in de jaren tachtig speelde hij in het voorprogramma van bands als The Jam en The Style Council. Met zijn band The Big Easy was hij een vaste waarde in het clubcircuit en bereikte hij de tweede plaats in de Grote Prijs van Nederland in 1992. Devries heeft albums uitgebracht met Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en het legendarische Matthews Southern Comfort. ‘Traveler’s Heart’ is zijn vijfde solo-album en verschijnt twintig jaar na zijn debuut als solo-artiest.
24 mei 2024
In dit bericht:
Translate »