Persbericht, woensdag 9 december 2021

De Staat deelt vandaag de gloednieuwe videoclip van Numbers Up, de single die kortgeleden verscheen in combinatie met de nummers Look At Me en What Goes, Let Go.Tegenwoordig lijkt iedere vorm van succes meetbaar te moeten zijn. Dit hedendaagse fenomeen legt De Staat onder een vergrootglas met het nummer en de bijbehorende clip. Het concept voor de clip komt uit de koker van Torre Florim en werd geregisseerd door Joost van Deijzen. De driedelige release van vorige maand is het startsein van een nieuwe periode waarin de muziek wordt onderverdeeld in kleuren, zoals Rothko ook speelde met kleur en emotie. De komende tijd worden er voor iedere gemoedstoestand nummers uitgebracht in bundels van drie.

Numbers Up is het eerste ‘gele’ nummer dat de band vorige maand naar buiten bracht. Jaren ’80 en speelse baslijnen voeren de boventoop het nummer, terwijl er ook zekere Talking Heads invloeden zijn terug te horen. Het  nummer werd geschreven met bandlid Rocco Hueting en zijn broer Jimmi, ook bekend als multi-instrumentalist Jo Goes Hunting. Het nummer beschouwt de verslavende kracht van getallen en likes op sociale media. “Yes, the key to success is more success”, zingt frontman Torre Florim getergd.

Torre Florim: “Numbers Up gaat over de hedendaagse obsessie met getallen: kijkcijfers, streams, vind-ik-leuks, noem maar op. Plezier is nu meetbaar. Kwaliteit wordt gekwantificeerd. Emoties worden versimpeld. De videoclip is een verwijzing naar tv-optredens zoals die vroeger werden opgenomen, daar waar we van houden. In plaats van een gewoon publiek, worden we omringd door het ‘nieuwe en verbeterde’ vereenvoudigde publiek: emoji’s.”

Connect with De Staat: Facebook I Instagram I YouTube

9 december 2021
In dit bericht:
Translate »