Persbericht, donderdag 10 februari 2022

Eind vorig jaar kondigde De Staat een traject aan waarin de band muziek uitbrengt in bundels van rood, geel en blauw. Vandaag lanceert De Staat een tweede bundel van drie tracks: Paying Attention (rood), Who’s Gonna Be The GOAT? (geel) en One Day (blauw).

Net als bij de vorige drie nummers Look At Me, Numbers Up en What Goes, Let Go, doorkruist De Staat ook nu verschillende actuele thema’s in onze huidige maatschappij. Paying Attention is de nieuwe track die hoort bij rood. Het nummer gaat over de wereld waarin we nu leven, waarin geld niet meer de belangrijkste valuta is, maar wel tijd. Who’s Gonna Be The GOAT? valt onder geel en dient als tegenreactie op de ratrace die ons leven tegenwoordig dicteert. Het introspectieve One Day (blauw) gaat over het omgaan met verlies.

Torre Florim over de drie nummers: “Who’s Gonna Be The GOAT? is een nummer voor de anti-GOAT, een reactie op alle mensen die je vertellen dat je moet streven om de beste te zijn. De mensen die denken: goed voor jou, maar ik begin er niet aan. Jij bent gespierd, ik eet liever chips. Paying Attention gaat over onze verdeelde aandacht in deze wereld. Terwijl Netflix me vraagt om meer afleveringen te kijken, komt er een melding binnen op Twitter. Alles en iedereen schreeuwt constant om aandacht en nu schreeuw ik om jouw aandacht, zodat je naar dit nummer zou luisteren. One Day is een nummer dat gaat over het omgaan met verlies.”

Laatstgenoemde track werd geschreven door Torre Florim en Freek van Workum. Co-producer Freek behaalde meerdere malen de platinum status met zijn producties, sleepte een nominatie voor een GRAMMY-award in de wacht en werkte samen met o.a. Lil Yachty en Kehlani. Torre en Freek leerden elkaar kennen op de middelbare school en begonnen jaren geleden hun allereerste band samen. De teksten schreef Torre Florim samen met Tessa Douwstra, beter bekend als Luwten. Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Jay-Z, Metallica, Adele) tekent voor de mixing van de drie nummers.

De start van het kleurenconcept ging bijna per ongeluk. Na de headlineshow van Lowlands 2019 had de band tijd ingepland om nieuwe muziek te maken. Hier kwamen zoveel nummers uit voort dat de band besliste om deze onder te verdelen in rood, geel en blauw. In eerste instantie voor zichzelf, maar later ook als vorm om de nummers te releasen. Binnen dit kader gaat De Staat op zoek naar de uiterste grenzen van hun creativiteit.

Luister hier naar ‘Paying Attention, Who’s Gonna Be The GOAT?, One Day’

Tourdata
Door coronamaatregelen konden helaas niet alle shows van de tour doorgaan, verschillende optredens worden verplaatst naar een nieuwe datum in 2022. Onderstaande shows zullen wel doorgaan:

  • 16.02  Londen – The Garage (UK)
  • 17.02  Parijs – Nouveau Casino (FR)
  • 13.05  Antwerpen – De Roma (BE)
  • 14.05  Den Haag – Live On The Beach (NL)
  • 20.05  Nijmegen – Doornroosje (NL)

Tickets zijn verkrijgbaar via destaat.net

De Staat: Facebook | Instagram | YouTube

12 februari 2022
In dit bericht:
Translate »