Persbericht, vrijdag 20 mei 2022

G.O.A.T. is het eerste nieuwe nummer van The Notorious B.I.G. sinds 2005 en komt een dag voor wat de 50e verjaardag van de iconische rapper zou zijn geweest uit. Het is een op Afrobeats geïnspireerde track met een couplet van de wereldwijde superster Ty Dolla $ign, hooks van de Nigeriaanse R&B rising star Bella Alubo en twee iconische coupletten van Biggie, gesampled uit Life After Death’s I Love The Dough.

Luister G.O.A.T.

Nieuwe muziek is niet de enige manier waarop mensen het leven en de legacy van The Notorious B.I.G., ook bekend als Christopher Wallace, vieren. Morgen, in zijn geboorteplaats New York City, veranderen de lichten van het Empire State Building in rood en wit. Ook zal er een kroon in de mast van het historische monument hangen die Manhattan laat oplichten en een eerbetoon brengt aan Biggie’s debuutalbum Ready to Die.

Op 10 juni host de Lincoln Center een orkestraal eerbetoon aan The Notorious B.I.G. Het creatieve black-tie-evenement zal muziek bevatten die is gearrangeerd en gedirigeerd door Miguel Atwood-Ferguson, met optredens van The Originals en verschillende special guests. Het evenement is gratis en fans kunnen de show ook ervaren via een exclusieve livestream op Twitch. Ook wordt er die dag een vinyl versie van Biggie’s diamond-certified en Grammy genomineerde album Life After Death uitgebracht.

22 mei 2022
In dit bericht: