Het moest ervan komen, een terugkeer van JOHAN naar het theater. Net als bij de wonderschone albums van de band – doet het denken aan de laatste bus naar huis. Net als je het niet meer verwacht dan komt het. En wat voelt het toch goed om erin te zitten.

Niks is geruststellender dan schoonheid geboren uit droefenis. Laat de “Beste Zangers” maar eens een liedje van Johan horen en dan eens zien wie er het laatst huilt. Jacob de Greeuw weet keer op keer het grootse lijden om te zetten naar de mooiste liedjes. De voorman van Johan handelt daarmee in tijdloze popmuziek en behoort na vijf albums tot de canon van de Nederrock. Met het debuut Johan kwamen meteen al de lovende recensies, Pergola werd goud, Thx Jhn vond de weg naar de radio en 4 alsook Pull Up bevestigden de status van wat in de betere voetbalkantine een sterkhouder genoemd wordt.

De voor 2021 geplande theatertour beloofde een viering te worden van de 20e verjaardag van het iconische album Pergola, maar dat liep anders. JHN21 wordt nu JHN22 en ook tijdens deze naar maart & april 2022 verplaatste theatertour kijkt de band met gepaste trots terug op klassieke songs als Tumble and Fall en Day is Done.

Voordeel van het bizarre afgelopen jaar is dat het een geheel nieuw scala aan tonen, beelden en geluiden heeft opgeworpen. JHN22 is daarmee gelardeerd met een collectie nieuwe nummers, die uiteindelijk verschijnen op het 6e album van JOHAN.

Tickets zijn vanaf heden (en in enkele gevallen zeer binnenkort)  te bestellen bij de theaters.

www.johan4all.com

www.kikproductions.nl

22 oktober 2021
In dit bericht: