De Dijk heeft zojuist ‘Dansen Op De Vulkaan (live in de Ziggo Dome)’ uitgebracht. Het is de allerlaatste single van de band die binnenkort ophoudt te bestaan. Het nummer zal terug te vinden zijn op het verzamelalbum ‘Alle Singles’ dat 23 september verschijnt.

De band over hun allerlaatste single: “Dansen Op De Vulkaan is altijd een publieksfavoriet geweest bij onze concerten. Zo ook in de Ziggo Dome vorig jaar. We dachten dat de live-versie daarvan een mooie laatste single zou zijn. Het is tegelijk een mooie vooruitblik naar onze vijf Ziggo Dome concerten in september en oktober.”

De live-single zal dus ook te vinden zijn op het verzamelalbum ‘Alle Singles’ dat op vrijdag 23 september a.s. verschijnt via Universal Music. De 3 CD’s bevatten alle 56 singles die De Dijk ooit heeft uitgebracht. Het is hiermee de meest complete en definitieve verzamelaar van de Amsterdamse band. Het voorwoord van ‘Alle Singles’ is geschreven door radio dj Frits Spits, Dijk-liefhebber van het eerste uur.

De Dijk is sinds de jaren ’80 een van Nederlands’ succesvolste bands. Met hun Nederlandstalige soul, pop en blues scoorden ze tientallen hits zoals ‘Bloedend Hart’, ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ en ‘Als Ze Er Niet Is’. In hun carrière stonden ze op alle grote festivals, gaven ze duizenden concerten van de kleinste tot de grootste concertzaal en brachten meer dan twintig albums uit waaronder één met Solomon Burke. De band kondigde onlangs aan er aan het einde van dit jaar mee te stoppen.

1 september 2022
In dit bericht: