De blues rock band Voltage weet inmiddels de Nederlandse poppodia te vinden. Het album It’s About Time kende een single Wild And Blue dat veel airplay opleverde. De tour was gepland en zo zijn Dave Vermeulen en zijn band nu nog de geannuleerde geplande data aan het inhalen.

“Het was een lastige tijd om met de band de covid tijd te overleven. Het was wel een uitdaging ja. We zaten te wachten om de tour te beginnen en toen zaten we ineens in de toestanden van de lockdowns. Dat was best vervelend, omdat die plaat al lekker liep.”
We hadden leuke aandacht rondom de single en die begon te lopen op de radio. Meerdere malen hebben we de shows moeten uitstellen”, verteld Dave Vermeulen.
“Niet dat we op een punt stonden om te stoppen ofzo hoor, maar je moet toch creatief zijn en de kansen voor je zelf creeeren. Wij kozen om die plaat wel uit te brengen, omdat die op de plank lag. Gewoon ook voor de fans en luisteraars. Wij hebben er hard aan gewerkt om dit album te maken en we zagen dat andere acts andere keuzes maakten. Dus ja, hebben de It’s About Time uitgebracht.

 

It’s About Time

‘We hebben een handje vol shows gedaan en toch heeft het ons genoeg aandacht gegeven omdat we het toch aangedurfd hebben om het uit te brengen. Het was zoals ze in die situatie dat we weer thuis zaten en kregen we weer tijd en ruimte om samen weer nieuw werk te maken en nieuwe songs te schrijven.”

“Het nieuwe album doet het ook niet onverdienstelijk. Nu is er airplay bij Veronica en Radio 2 en dat is tof. We merken toch dat het goed doet. De fijne recensies van het album en dat er meer mensen komen die de muziek aanspreekt. Dat merken we wel. Het is een mooi visitekaartje voor de mensen.“

“Tijdens de lockdown hebben we samen wel veel nieuwe muziek kunnen beluisteren. Het gaat over verlies van dierbare en het overleven van de band. Maar ook dat je mist om te spelen. Maar we waren toch thuis en hebben family time gehad. Veel muziek geluisterd en elkaar gespamd met nieuwe muziek. We hebben elkaar geprikkeld met nieuwe invloeden en dat hoor je op de plaat terug.
Zo zijn de albums van Mavis Staples en Otis Redding en ik kom meer uit de country hoek en heb Jason Isbell meer ontdekt en the Jayhawks. Dat heb je ooit wel eens gehoord maar nooit echt voor hebt kunnen zitten. We zijn helemaal terug gegaan naar de oude blues en ook nieuwe bands. Ontdekken en elkaar voeden dat maakt dat we heerlijke inspiratie voor het schrijven van de nieuwe muziek. Zo hoor je sounds waarbij je denkt kan ik er wat mee.“

8 dagen recording

“We hebben het in 8 dagen live opgenomen en dat is dan een document waar je elkaar samen inspireert. Je hebt dezelfde sound en je kunt dan lekker door. Het is een mooie bundel van songs die tot een geheel is gebracht. Daar zijn we wel content mee.”
Ik probeer heel erg te schijven in de vibe  waar we in zijn en waar we naar toe worden gedreven. We kijken dan soms als het nummer ‘Voodoo Doll’ dat als een stevig nummer is geschreven helemaal terug gebracht tot een  melancholische song met een lekkere vibe. Om omdat we dachten; “We hebben een Ain’t Dead Yet en Higher Mountain”.  Toen gingen we ‘Voodoo Doll’ spelen en we dachten dat we dat net gespeeld hadden. Ja dan is dat wel een teken om dat nummer een andere vibe te geven. Hoe kunnen we die songs dienen en hoe past in het geheel. Het gaat voor ons om het totaal plaatje van het album. En nu hebben we heel uiteenlopende songs voor dit Tomorrow Hits Today.

Nieuwe album

“Voor het nieuwe album hebben we een andere plek op het oog. De vorige albums hebben we in mijn studioruimte gemaakt . Nu is de planning om in januari samen de songs mee te nemen naar een andere plek. Dat geeft nieuwe input en inspiratie.  We hebben al wat ideeën en basis liggen maar willen het niet delen omdat we het geheel willen meenemen en op de buitenlocatie laten beïnvloeden met de inspiratie van de locatie. En dan gaan we er dieper in duiken. Als het goed is, is het eind januari dat het opgenomen is. Daarna gaan we het mixen en de vormgeving en voor je het weet ben je alweer een half jaar verder. Maar we hebben er zeker zin in!”

Voltage zal volgend voorjaar nog met regelmatig op de Nederlandse podia te zien zijn. In december staat de band nog in De Nieuwe Nor te Heerlen en in De Pul te Uden.

30 november 2022
In dit bericht: