Persbericht, zondag 26 juni 2022

Courtney Marie Andrews kondigt haar nieuwe album Loose Future aan dat op 7 oktober uitkomt via Fat Possum. Ze produceerde het album samen met Sam Evian (Big Thief, Cassandra Jenkins, Anna Burch) en nam het album op in Evians Flying Cloud Recordings studio in de Catskill Mountains. Chris Bear (Grizzly Bear) op drums en Josh Kaufman (Bonnie Light Horseman) op meerdere instrumenten zijn ook te horen op het album. De eerste single van het album Satellite is nu uit.

Andrews benaderde het album aanvankelijk door elke dag een liedje te schrijven. Ze voelde ‘de geluiden van de zomer’ door haar schrijven stromen, en geleidelijk aan verzamelde ze een album aan materiaal doordrenkt van een gevoel van romantiek, mogelijkheden en vrijheid.

In een strandhuisje aan de kust van Cape Cod vond Courtney Marie Andrews haar eigenliefde en haar stem. Elke ochtend liep ze lange stukken rond de paden van een eiland en mediteerde over haar leven, oude herinneringen en patronen doorbladerend als in een tweedehands boekenwinkel. Die zomer van introspectie leidde haar naar een vreugdevol gevoel van begin tot eind. Toen ze de liefde voor zichzelf binnenliet, liet ze ook de liefde van buiten toe – het zomergevoel, de wuivende cipressen, de volle maan en de mogelijkheid van gezonde liefde. Deze fase kwam echter vlak na een van haar donkerste fases, waarin alleen zijn met jezelf het meest angstaanjagende was wat je kon doen. Na meer dan een decennium onderweg te zijn geweest, had de in Phoenix geboren songwriter, dichteres en schilderes eindelijk de ruimte om alle hoogte- en dieptepunten van een leven vol constanten te verwerken. Ze was eindelijk klaar om een plaat van triomf te maken, zonder de jaren die haar gemaakt hebben helemaal te vergeten. En zo werd Loose Future geboren.

De nieuwe single Satellite wijkt enigszins af van de meer traditionele Americana sound van Andrews’ eerdere releases, en bouwt op van een luchtig gitaar- en vocaal arrangement naar een dromerig tapijt van synths, gelaagde vocalen en galm-achtige slide gitaar. Het nummer wordt vergezeld door een video waarin Courtney satellieten achtervolgt in de bossen van de Catskill Mountains op een fiets die met de hand gemaakt is voor het intergalactische. “I’ve written a lot of love songs, but there’s always a tinge of heartbreak”, legt Andrews uit. “But Satellite is a love song without caveats. I wanted to look forward, and fall in love with the mystery of someone. Let love in, without questioning or instigating how it might hurt me. Sonically, I wanted to go to space. This kind of love isn’t earthbound.” Bekijk de video hieronder.

Courtney Marie Andrews oogstte haar eerste GRAMMY® Award nominatie in de categorie van ‘Best Americana Album’ voor haar vorige album Old Flowers dat in 2020 verscheen. Intussen onthulde ze ook haar debuut dichtbundel, Old Monarch en maakt ze met haar schilderkunst ook indruk, zo schilderde ze het artwork van Loose Future zelf.


 

26 juni 2022
In dit bericht: