Persbericht, woensdag 26 januari 2022

Een nieuw tweedaags festival in Brussel! Rock Werchter en Tomorrowland slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking. Please meet CORE Festival. Een gloednieuw tweedaags boutique festival in het prachtige Brusselse Ossegempark. CORE Festival wil elk zintuig prikkelen. Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een innemende totaalervaring. De eerste editie van CORE Festival vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. CORE Festival stelt binnenkort de line-up en zijn kunstinstallatieparcours voor. De voorverkoop start op 23 februari, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari. Pre-registreren kan vanaf nu via corefestival.com.

Het nieuwe CORE Festival brengt van ‘s middags tot net na middernacht een bijzonder eclectische line-up op 4 verschillende podia verspreid in het Ossegempark. CORE Festival kiest overtuigd voor diverse genres. Het zal een boeiende mix presenteren van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance. Maar er is meer dan de muziekbeleving. CORE Festival dompelt de bezoeker onder in de schoonheid van de ruwe natuur. Zintuigen worden geprikkeld door indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus samengaan. Ook een exquise foodbeleving maakt deel uit van CORE Festival.

De organisaties van Tomorrowland en Rock Werchter bundelen hun krachten en expertise om in het bruisende Brussel, hoofdstad van Europa, een nieuw festival te brengen. De organisatoren vullen mekaar aan en delen vooral dezelfde ambitie. De setting van CORE Festival is groen en intiem, het concept verfrissend en origineel. Tot 25.000 bezoekers per dag, zowel Belgische als internationale festivalgangers, worden verwacht.

Met het Ossegempark kiezen de organisatoren voor een prachtig en schilderachtig natuurdomein in Brussel, centraal gelegen aan de voet van het Atomium op het Heizelplateau. Het is een bewuste keuze om CORE Festival naar de rand van de stad te brengen en bezoekers vinden in Brussel een breed en gevarieerd aanbod aan hotels en overnachtingsmogelijkheden.

De Brusselse burgemeester Philippe Close is bijzonder verheugd met het nieuw initiatief in zijn stad: “Wij zijn fier dat Tomorrowland en Rock Werchter, twee van de belangrijkste spelers in de muziekwereld, naar Brussel komen met dit nieuw concept. Een totaalervaring van muziek, kunst en natuur. Brussel feest en geeft zo ook opnieuw zuurstof aan de evenement-, cultuur- en hotelsector.”

CORE Festival stelt binnenkort zijn line-up voor. Pre-registreren kan vanaf nu via corefestival.com. De voorverkoop van het nieuwe festival start op 23 februari om 11u, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari om 11u via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro (inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten). Via corefestival.com zullen ook VIP-tickets en diverse packages inclusief hotelovernachting aangeboden worden.

26 januari 2022
In dit bericht: