Persbericht, 4 november 2021

Charlie XCX heeft zojuist bekendgemaakt dat haar vijfde album CRASH op 18 maart 2022 verschijnt. De aankondiging volgt op de release van haar single Good Ones die de Britse pop artiest begin september heeft uitgebracht.

Charli XCX heeft vandaag niet alleen haar nieuwe album aangekondigd, maar ook de track New Shapes met Caroline Polacheck en Christine and the Queens uitgebracht. Daarnaast heeft ze haar Noord-Amerikaanse en Europese tour aangekondigd, waarmee ze ook Nederland aan doet. Op zaterdag 28 mei 2022 treedt Charli XCX op in TivoliVredenburg in Utrecht. Tickets voor de show gaan op 10 november in de verkoop.

OVER CHARLI XCX
De Britse pop artiest Charli XCX brak in 2015 door met het album SUCKER, waarop onder andere de hitsingles Boom Clap  en Break The Rules onderdeel uitmaakten van de tracklist. Een paar jaar daarvoor stond ze in de hitlijsten met het nummer I Love It samen met Icona Pop, dat 38 weken in de Nederlandse Single Top 100 heeft gestaan. In 2019 verscheen het album Charli waarop samenwerkingen staan met grote internationale sterren als Lizzo, Christine and the Queens en Troye Sivan. Vorig jaar volgde de plaat how i’m feeling now – een album geïnspireerd op en gemaakt tijdens de lockdown.

12 november 2021
In dit bericht: