De verzameling van vier composities op Challem’s nieuwste EP getiteld far & well vertelt een verhaal over zijn jeugd in Nederland. Een veilige en liefdevolle plek waar hij leerde lopen, praten en piano spelen. De nieuwe single All The Best is vanaf 3 maart overal te beluisteren. 

De verschillende composities zijn een eerbetoon aan zijn familie en zijn verleden. Zoals het nummer Aves, dat de straat vertegenwoordigd waar hij opgroeide, en zijn compositie The Great is geschreven met zijn broer in gedachten. Mama is opgedragen aan zijn twee liefdevolle moeders en All the best registreert het verleden en belichaamt vooral het concept dat er geen verandering nodig is. Alles heeft een plek gekregen en alles is goed zoals het is.

“Nu mijn innerlijke kompas me naar andere plekken brengt buiten Nederland op zoek naar mijn eigen huis, was ik tijdens de schrijfperiode bezig met mijn jeugd en mijn familie. Ik heb vrede gesloten met alles wat was en is. Ik ben dankbaar en besef dat ik met veel privileges ben opgevoed, dankzij mijn twee liefhebbende ouders en mijn broer.”  Aldus Joachim, Challem
Challem heeft gestudeerd aan het prestigieuze Codarts in Rotterdam en werkte eerder al met Joep Beving aan een ‘all senses experience’. In 2022 kwam Challem met de tweeluik Aparigraha en Santosha, dat meer dan 15 miljoen keer gestreamed werd. Vanaf 14 april is de nieuwe EP far & well overal te beluisteren.

4 maart 2023
In dit bericht:
Translate »