Persbericht, dinsdag 1 maart 2022

Met een wereldwijde doorbraak op een manier die geen enkele Britse rapper eerder heeft gedaan, is de opkomst van Central Cee exponentieel geweest. Met ruim 1 miljard streams wereldwijd in slechts 12 maanden, is de 23-jarige rapper nu klaar om zijn langverwachte mixtape ‘23’ met de wereld te delen. Met de release van ‘23’ volgt Central Cee zijn succesvolle debuut mixtape Wild West, op, dat op #2 debuteerde in de UK Album Charts. Het nieuwe genre-doorbrekende album laat een breed scala aan talenten zien en is tevens een bewijs van hoe de jonge rapper is gegroeid in zijn sound.

Het 15 tracks tellende ‘23’ is vernoemd naar zijn leeftijd en duikt steeds verder in het mysterieuze karakter van Central Cee. Ook deelt hij enkele van zijn meest persoonlijke momenten tot nu toe op het project.

Na 2022 te hebben afgetrapt met de release van zijn keiharde single Retail Therapy, was Cold Shoulder zijn tweede release van dit jaar. In deze track verkent Central Cee de realiteit van zijn verleden en het proces dat hij momenteel doormaakt. Met het krachtige Khabib slaat Cench, zoals de rapper ook veel wordt genoemd, terug op de haters. Bij deze track is ook een prachtige video uitgebracht, geschoten in de bergen van Snowdonia. Van de zachte tonen op het romantische Mrs tot het openhartige en eerlijke familiegevoel op Lil Bro, is 23 een onnavolgbaar album geworden.

Gisteravond, voorafgaand aan de release van zijn mixtape, heeft Central Cee ook de officiële video van Straight Back To It gedeeld. Deze video is opgenomen in Stamford Bridge Stadium. Dat Cench zijn video hier kon opnemen, komt door zijn opgebouwde relatie met Chelsea FC, wat mogelijk is gemaakt door de fantastische Jamal Edwards. Straight Back To It bevat ook een spoken word fragment van D Block Europe’s Young Adz.

Over Central Cee
Central Cee heeft in korte tijd zijn stempel weten te drukken and is here to stay. Op eerste kerstdag 2021 bracht hij, in de nasleep van zijn enorme Pink Pantheress-sampling-single “Obsessed With You”, een GRM Daily Duppy uit, die later de hoogste hit ooit werd in de geschiedenis. Dit jaar ontving Central Cee, na een geweldige positie in de BBC Sound Poll van 2022, maar liefst drie Brit Award-nominaties – voor Best New Artist, Best Song en Best British Hip Hop, Rap, Grime act. Eind vorig jaar won Central Cee Best Male Artist en Breakthrough Artist of The Year bij de GRM Awards – onderscheidingen die bijdragen aan zijn toch al ongelooflijke positie als Spotify’s Radar Artist en YouTube’s Artist On The Rise, en niet te vergeten zijn recente dubbele gong-overwinning op de MOBO Awards voor Beste Nieuwkomer en Beste Drill Act.

CC’s debuutmixtape Wild West was het best verkochte onafhankelijke project van 2021 en het enige Britse debuutproject van 2021 dat goud werd. De mixtape landde in de nasleep van de enorm succesvolle singles “Loading” en “Commitment Issues”, die internationaal doorbrak en zijn naam over de hele wereld weergalmde. Cench, een enthousiaste fashon lover, werkte tijdens zijn debuuttape-campagne samen met de Britse Streetwear-merken Corteiz en Trapstar aan merchandisinglijnen – die beide binnen 60 minuten uitverkocht waren. De ’23’ mixtape-campagne gaat in deze geest verder, waarbij CC zijn eigen ’23’-merchandise uitbrengt, een door fanart geleide fysieke editie van de tape creëert en opnieuw samenwerkt met Trapstar aan een merch-lijn.

1 maart 2022
In dit bericht:
Translate »