Persbericht, vrijdag 18 maart 2022

De Amerikaanse folkrock band Caamp brengt op 24 juni hun derde album Lavender Days uit. Het is de opvolger van By & By uit 2019 dat in eigen land hoog scoorde in de Album Charts.

Lavender Days is door de band zelf geproduceerd met hulp van Beatriz Artola (Fleet Foxer, Adele, Sharon Van Etten) en Brad Cook (Snail Mail, Waxahatchee, Indigo De Souza). Ook zijn er vocale bijdrages van muzikale vrienden, waaronder Nathaniel Rateliff en Waxachathee’s Katie Crutchfield terug te horen.

De plaat is geschreven in de nasleep van een periode die voor frontman Taylor Meier vooral werd ‘gekleurd’ door verlies en hartzeer. Een grote liefde, zijn levensonderhoud en zijn gezond verstand verdwenen in dezelfde periode waarin het toeren en elk stukje menselijke interactie van hem en de rest van de wereld werden weggenomen. Het was een ervaring die hem nederig maakte, maar ook sterker terug liet komen, zowel in de band als in z’n persoonlijke leven.

Caamp zingt nog steeds over de romantiek die het eenvoudige leven in de Midwest te bieden heeft en dit wordt op Lavender Days verder uitgediept. Het gaat hierbij vooral om de zogenaamde ‘in between days’. De kleine genoegens en de vergeten teleurstellingen.

Tegelijk met de aankondiging van Lavender Dreams bracht het drietal uit Ohio de single Believe uit. Het is een typisch Caamp liedje dat zowel opzwepend als kwetsbaar klinkt en gedragen wordt door de fraaie harmonie├źn.

18 maart 2022
In dit bericht: