Helemaal in het nieuw. Nieuwe sound, nieuwe single, nieuwe plaat, nieuw label, nieuw management, nieuwe boeker. BRUUT! werkte 12 jaar lang steevast op dezelfde manier aan hun albums; alles werd ‘live’ geschreven in de repetitieruimte. Vanwege de pandemie werd dit onmogelijk en werd de band gedwongen om hun werkwijze aan te passen. Op afstand, met zoom calls en een arsenaal aan muzieksoftware werd aan de stukken gesleuteld, net zolang tot ze klaar waren om de studio in te gaan. Een nieuw begin als het ware. Daar past ook een nieuw label en een nieuwe boeker bij. Radar Agency gaat de shows boeken en Excelsior Recordings brengt de muziek uit. De leden van BRUUT! zijn daar blij mee:

“Jongensdromen komen uit. De alle vier strak in het pak gestoken heren van BRUUT! renden vroeger als jochies naar de platenzaak om met hun zakgeld de nieuwste Daryll-Ann, JOHAN of Spinvis release te kopen. Daarop blonk altijd het prachtige Excelsior logo; het keurmerk voor goede muziek. Nu, ongeveer 15 jaar later, tekenen zij voor hun alweer zesde studio album onder eigen titel bij het eigenzinnige Amsterdamse label dat al 25 jaar een stempel drukt op het Nederlandse poplandschap.”

FLINT, is de eerste single van het nieuwe album, is het startpunt. Hevig geïnspireerd door de big beat uit de jaren negentig, neemt BRUUT! je mee naar een stroboscopische wereld waarin elektronica en akoestische instrumenten samenvloeien tot een dansbare energieke track. Het nieuwe album verschijnt begin volgend jaar.

De muziek van BRUUT! overstijgt stijlen door surfrock, boogaloo, hardrock en andere invloeden in hun songs te verwerken. Het resultaat is een energiek, gedreven bandgeluid.

3 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »