De koningin van de Franstalige rap is terug met een nieuwe plaat. Pourvu qu’il pleuve is het begin van een hele hoop mooie samenwerkingen. Shay liet zich namelijk omringen door producers (Karmen, Noxious, Heezy Lee…) en performers (Gazo, Niska, SCH) in de Franse rap.

 

In een overwegend mannelijke hiphop-scene heeft Shay zich niet alleen gevestigd als een volleerde rapper, maar ook als leider. Ze creëerde haar eigen stijl, startte zelf een label en beslist over elk detail van haar artistieke uitingen. Het resultaat? Een gepolijst geluid en een uniek visueel universum, zoals te zien in de indrukwekkende videoclips voor Commando, Jolie Go en Sans Coeur.

 

Dit derde album bevestigt Shay’s veelzijdige persoonlijkheid, gevoed door authenticiteit en een aangeboren gevoel voor het geven van shows. Met een tienjarige carrière van compromisloze vrouwelijkheid en empowerment schijnt de ster van de rapper helderder dan ooit.

 

Over Shay
Shay’s tweede album Antidote (2019) zorgde voor 300 miljoen streams, 2 gouden platen in Frankrijk en één miljoen Instagram-volgers. Meer dan genoeg om haar te kronen tot de koningin van de Franstalige rap. Deze Brusselse dame zat in 2022 en 2023 in de jury van de populaire Netflix-reeks Nouvelle École (de Franse variant van Rhythm + Flow), naast grote namen Niska en SCH.

 

19 januari 2024
In dit bericht:
Translate »