Bruce Dickinson heeft zijn gloednieuwe single ‘Rain On The Graves’ uitgebracht, vergezeld van een spannende video waarin de live band van Bruce wordt geïntroduceerd, bestaande uit gitarist Roy Z, drummer Dave Moreno, bassist Tanya O’Callaghan en keyboardmaestro Mistheria.

‘Rain On The Graves’ is de tweede single van Bruce Dickinson’s aanstaande soloalbum The Mandrake Project, dat op 1 maart via BMG zal verschijnen. Het nummer werd geïnspireerd door een regenachtig bezoek aan het graf van de romantische dichter William Wordsworth in het Lake District en bevat een vette gitaarriff, dramatische keyboards en een indrukwekkende vocale uitvoering van Bruce. Het nummer gaat over sterfelijkheid en de deal die artiesten met de duivel maken sinds Robert Johnson in de jaren dertig bewees dat dit de moeite waard is.

“I had the chorus lyric since I visited Grasmere for a wedding back in 2012, and it wasn’t difficult years later to create the rest of the song with so much rich imagery in my head!” zegt Bruce.

Met een video die geheel in het winterse Cornwall is opgenomen – wederom met regisseur Ryan Mackfall – zien we de acteur Bruce zijn eigen deal sluiten met de duivel en zijn ‘House Band from Hell’ hierin meeslepen.

De opvolger van het veelgeprezen nummer ‘Afterglow Of Ragnarok’, ‘Rain On The Graves’, toont het inventieve, uitgebreide en boeiende karakter van The Mandrake Project.

Het album is heavy en rijk aan muzikale texturen en hier brengt Bruce een muzikale visie tot leven welke al heel lang in de maak is. Samen met co-schrijver en producer Roy Z hebben ze een van de bepalende rockalbums van 2024 gemaakt.

The Mandrake Project is niet zomaar een album, maar een duister, volwassen verhaal over macht, misbruik en een strijd om identiteit tegen de achtergrond van wetenschappelijk en occult genie. De stripreeks, bedacht door Bruce Dickinson, geschreven door Tony Lee en verbluffend geïllustreerd door Staz Johnson voor Z2 Comics, wordt uitgebracht in twaalf kwartaalnummers die zullen worden verzameld in drie jaarlijkse grafische romans. De eerste individuele aflevering lag op 17 januari in de tripwinkels en de speciale Collectors’ Edition was binnen 48 uur na release uitverkocht.

Bruce Dickinson en zijn fenomenale band zullen de muziek van The Mandrake Project tot leven brengen door middel van een grote headline-tour deze lente en zomer.

Het voorprogramma in Groot-Brittannië, Parijs en Tilburg wordt verzorgd door de Nieuw-Zeelandse opkomende rockers Black Smoke Trigger.

28 februari 2024
In dit bericht:
Translate »