Persbericht, maandag 31 januari 2022

Sinds januari 2021 timmert Jack Francis aan de weg alsof het niks is. Met de eerste vier singles ‘Helena’, ‘Wild Eyes’, ‘Silving Lining’ en ‘A Little Love’ oogstte hij direct serieuze internationale lof en airplay. Op vrijdag 4 februari verschijnt Francis’ titelloze debuutalbum.

Britse artiest met Amerikaanse invloeden
Jack Francis, een troubadour uit Southampton, is een van de veelbelovende nieuwe soorten Britse Americana-acts samen met rijzende sterren als Jade Bird, Ferris & Sylvester en Yola. Toch was het een reis naar New York, en daarna een sprong in het diepe in de hectische Nashville-industrie die het vuur in hem aanwakkerde.

Terug in Engeland met een flinke dosis ervaring, een verzameling nieuwe liedjes en een bonk motivatie begon hij weer te spelen en hij is nooit meer gestopt. Met nummers als ‘A Little Love’, die al op airplay hebben mogen rekenen van ‘BBC Introducing to Tom Robinson’ tot Ricky Ross en Janice Long, brengt hij de klassieke klanken van Hammond-orgel, akoestische en slide-gitaar, en zelfs de viool terug. Jack Francis combineert de stijl van Levon Helm met The Band met Noel Gallagher’s onstuitbare gevoel voor popmelodie.

Tot de emotionele kern dankzij COVID
Het debuutalbum evolueerde tijdens lockdown. De beperkingen rondom COVID zorgden ervoor dat er zonder afleiding doorgewerkt kon worden en dat Jack tot de muzikale en emotionele kern van zijn nummers kon komen.

Jack Francis kan als geen ander nieuwe en frisse muziek maken waar oude stijlen in verwerkt zijn, maar die altijd eigentijds en vitaal blijft. Francis: “Het draait allemaal om de liedjes. Ik wil gewoon de beste nummers schrijven die ik kan schrijven”. Missie volbracht!

Het titelloze debuutalbum komt op vrijdag 4 februari uit op vinyl, cd en als digital download, en is vanaf nu te pre-orderen via Gentlemen Recordings. Ook te beluisteren op Spotify.

1 februari 2022
In dit bericht: