Bony Macaroni is het helemaal kwijt. Hoewel hun debuut-LP enigszins positief eindigde, gaat de band een andere kant op met de woedende psychopathische punktrack ‘Blind Spots’. Het nummer vertelt het verhaal van een persoon die verlangt naar verandering in een wereld die dat niet lijkt toe te staan.

Frontman Stefan Bonestroo: “In wezen gaat het nummer over mentale gezondheid en de donkere plekken waar de geest naartoe kan gaan, wanneer deze helse wereld je steeds in de steek laat.” De hoofdpersoon van het nummer heeft echter het licht gezien. Hij heeft door wat er moet gebeuren en roept uit: “I can see it now clearly, no more blind spots.” Stefan vertelt: “Ik dacht dat het heel interessant zou zijn om een ​​nummer te schrijven vanuit het perspectief van een mentaal onstabiele, volledig geradicaliseerde persoon. Ik denk ook dat het me helpt het fenomeen te begrijpen.”

In een systeem waarin mensen misschien het gevoel hebben dat ze voortdurend worden ontmenselijkt, slechts een cijfer zijn dat in een vergelijking is geschreven, gelooft de hoofdpersoon dat het beide kanten op moet gaan. In de epische climax van het nummer schreeuwt hij het uit: “Why won’t the guy in the trolley just make the thing stop? Now it’s me at the lever, for crying out loud! It’s a big fucking lever and I’m foaming at the mouth…”

Naast de track brengt Bony Macaroni een eigen bier uit in samenwerking met de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater. De limited edition “Blind Spots” Blood Orange Gose is te vinden in meerdere bars en bierspeciaalzaken, of kan besteld worden via de brouwerij of band. Het bier wordt officieel uitgebracht op zaterdag 13 januari. Het Proeflokaal van Poesiat & Kater in Amsterdam organiseert die dag vanaf 20.00 uur de releaseparty, met een show van Bony Macaroni & special guests. De toegang tot de releaseparty is gratis.

15 januari 2024
In dit bericht:
Translate »