Persbericht, maandag 6 juni 2022

Alec John Such was mede-oprichter van de band Bon Jovi. Als bassist speelde de man op de eerste drie albums van de band. Met zijn charismatische uitstraling op het podium was hij op het podium niet onopvallend.
Voordat hij bij Bon Jovi speelde was Such bassist met gitarist Richie Sambora en drummer Tico Torres in andere acts. Wanneer hij met Jon Bon Jovi een nieuwe band start introduceerde Such de gitarist en drummer.

Samen met Bon Jovi scoort hij de eerste hit ‘Runaway’ dat een doorbraak werk voor de band in de US. Met het derde album Slippery When Wet scoren ze de hits ‘Living on a Prayer’ en ‘You Gave Love A Bad Name’.
Bon Jovi kende sessiemuzikant Hugh McDonald als ghost bassist die de baspartijen op ‘Living On A Prayer’, ‘Bad Madicine’ en ‘Keep The Faith’ had ingespeeld.

Voor Such was het muziek maken een kwestie van plezier hebben en je geld verdienen. Wanneer de band groter werd en er meer verplichtingen ontstaan voelde het als werk. Dit was de reden waarom Such afstand deed van het touren met Bon Jovi.
McDonald werd de vervanger van Such, maar werd niet als vast bandlid geintroduceerd. Dit gebeurd veel later, toen Such definitief besloot dat hij niet in de band zou terug keren. Hij genoot van zijn ‘onbekende’ leven en zijn motorshop.

Alec John Such werd 70 jaar.

6 juni 2022
In dit bericht: