Persbericht, maandag 23 mei 2022

Benny Sings bracht vrijdag zijn nieuwe EP ‘Santa Barbara’ uit, die onder meer te beluisteren is op Spotify. In april gaf hij met het nummer ‘It Will Come In Time’ zijn eerste voorproefje van de EP. De EP bevat ook twee Engelstalige covers van BLØF als ode aan de band.

De EP bestaat uit Benny’s eigen versies van songs die van invloed zijn geweest op zijn carrière en sound: “Ik heb in mijn carrière een aantal covers gedaan, en die zijn ook belangrijk voor mijn carrière geweest. Nu stonden er nog een paar nummers op mijn wishlist om te coveren, en die wilde ik graag uitvoeren. ‘It Will Come In Time’ van Billy Preston & Syreeta is de blueprint voor de gehele Benny Sings sound.

Daarnaast was ‘Zoutelande’ een zomer of wat geleden mijn favoriete song. BLØF heeft altijd mijn hart kunnen stelen, wat gek is, omdat zij helemaal niet in het genre zitten waar ik meestal naar luister. Maar al vanaf ‘Liefs Uit Londen’ ben ik aan.

Toen kwam het idee om ‘Zoutelande’ te coveren als “Santa Barbara”. Dat was gewoon een te prikkelend idee om te laten liggen. En toen daarna Nataly Dawn (Pomplamoose, US) voorbij kwam als optie voor vrouwelijke tegenstem, was het plaatje af. Heel blij met het resultaat. Ook in het Engels een dijk van een song.”

De EP brengt alle covers van Benny samen, dus ook de eerder uitgebrachte songs ‘Passionfruit’ en ‘Dancing in the Dark’ én een andere, nieuwe BLØF cover die ‘Ride Like The Wind’ heet.

De Amsterdamse artiest, songwriter & producer Benny Sings mag artiesten als John Mayer, Rita Ora, Anderson .Paak en Jamie Cullum tot zijn fanbase rekenen. Met zijn liedjes behaalde hij al meer dan 100 miljoen streams op Spotify. Recent scoorde hij een Nummer 1 album in de UK als producer en mede componist van het album WHO CARES? van Rex Orange County. De lo-fi pop songs zijn kenmerkend voor het geluid van Benny Sings en werden gebruikt in series als Love Life (HBO), Easy (Netflix) en in Apple, Kirin en Google Nest campagnes.

Deze zomer gaat hij op tour in de Verenigde Staten langs onder meer Outside Lands Music Festival in San Francisco en staat hij als special guest naast Rex Orange County in de Hollywood Bowl.

23 mei 2022
In dit bericht: