Persbericht, vrijdag 4 maart 2022

De nieuwe rock band Beachdog brengt vandaag de nieuwe single ‘Good Morning ft. Robin Piso’ uit. Het is de tweede single van het aankomende selftitled debuut album van de band, welke eerste single ‘Dog’ opvolgt. Het debuut album komt uit op 29 april. Op ‘Good Morning’ is DeWolff’s Robin Piso op orgel te horen. 

De band gaat ook op een album release tour, waarvan de eerste drie shows al uitverkocht zijn. Ga naar www.snowstar.nl/shows voor meer info en tickets.

“Terwijl de wereld tot stilstand kwam, scherpte Beachdog de klauwen” schreef DaMusic (BE) naar aanleiding van de allereerste 7” van Beachdog. Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot publiek aan te spreken. Een publiek dat het gemist heeft om in bezwete zaaltjes met vrienden een vuist omhoog te steken en los te gaan. Dit jaar wordt deze eerste 7 inch opgevolgd door het selftitled debuut album van de band, welke uitkomt op 29 april. De tweede single van dit debuut album is nu uit, en heet ‘Good Morning ft. Robin Piso’. Het is een nummer over het vinden van vrede met de zinloosheid van het leven, met Robin Piso van DeWolff die het orgel bespeelt. Bij het nummer komt ook een video uit, die nu te bekijken in op YouTube.

‘Good Morning’ en eerste single ‘Dog’ laten goed horen wat je kunt verwachten van het komende album van de band. Een selftitled rockplaat die van hard tot heel hard gaat, maar genoeg dynamiek heeft om van te genieten. Frisse neogrunge, punk en posthardcore met aan de ene kant referenties aan Foo fighters en Soundgarden en aan de andere kant bands als Turnstile en Touché Amoré. Een geluid dat een gat vult in de Nederlandse bandscene dat al jaren opgevuld had moeten worden.

De nieuwe single Good Morning ft. Robin Piso’ is nu te beluisteren via Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en
Bandcamp. Preorder het komende album in de Snowstar Records webshop. Bekijk de video voor ‘Good Morningop YouTube.

Beachdog gaat op een album release tour, welke volgende maand van start gaat:

  • 09.04 Eureka, Zwolle (SOLD OUT) 12.05 Cul de Sac, Tilburg (SOLD OUT)
  • 10.04 Volt, Sittard 20.05 Burgerweeshuis, Deventer
  • 28.04 EKKO, Utrecht (SOLD OUT) 27.05 Merleyn, Nijmegen
  • 30.04 De Helling, Utrecht (EXTRA SHOW) 29.05 Melkweg, Amsterdam
  • 06.05 Vera, Groningen

Ga naar www.snowstar.nl/shows voor info en tickets.

4 maart 2022
In dit bericht:
Translate »