Persbericht, donderdag 17 maart 2022

Deze twee vrienden behoeven geen introductie, de één frontman van de grootste rockformatie die Nederland ooit heeft gekend en de ander de motor achter de Common Linnets, De Dijk en vele andere formaties. Vroeger of later zouden Barry Hay en JB Meijers zich aan een gezamenlijk muziekproject zetten en in 2019 was het zover, toen bij Universal Music hun album For You Baby verscheen.

De twaalf songs op het album waren een greep uit de platenkast van Barry Hay, opnieuw opgenomen door en met zijn vriend en duizendpoot JB Meijers. Er werd zo enthousiast gereageerd op For You Baby dat een serie concerten al snel uitverkocht. De pandemie die vervolgens uitbrak gooide lang roet in het eten, maar voor 2022 zijn er weer nieuwe, grootse plannen gemaakt.

Barry Hay: ‘Eigenlijk werken we heel hard. JB heeft een tomeloze werkdrift endaar laat ik me dan volop in meesleuren. Bovendien wordt er veel gelachen en voor we het wisten hadden we een dubbelalbum, Tataaa!’

Al in januari verscheen het zonnig klinkende “Unconditionally” en een maand later de vrolijke mariachi klanken van “Fiesta de la Vida”, tevens de titelsong van het album dat op 22 april zal verschijnen. Op het album Fiesta de la Vida staan naast vier nieuwe composities weer een hoop covers. Het mag geen verbazing wekken dat nu JB Meijers zijn Quasimono Studios heeft verplaatst naar Bonaire de sound van de plaat hier en daar een tropisch tintje heeft gekregen. Verder staat op Fiesta de la Vida weer een bonte verzameling songtitels, van T-Rex tot Tanita Tikaram en van Chuck Berry tot Tom Jones.

JB Meijers: ‘Barry is mijn beste vriend. Mind you, ooit was hij die iconische zanger van de allereerste band die ik live zag. Daar denk ik nog maar zelden aan wanneer we samen muziek maken. Dat is zó spontaan en zó verschrikkelijk leuk! Niets is te gek in Barry’s rijke kop en ik loop daar graag doorheen als een kleine jongen in een snoepwinkel.’

Ter gelegenheid van het verschijnen van Fiesta de la Vida (én For You Baby, dat immers nooit live kon worden uitgevoerd) heeft mediabedrijf Medialane een concert georganiseerd in de Ziggodome. De band zal worden aangevuld met een echt Mexicaans mariachi-orkest en ook Danny Vera zal een gastoptreden verzorgen. Dit Fiesta de la Vida concert staat gepland op 5 november en belooft een enorm spektakel te worden.

Platenlabel Zip Records zal speciaal voor de gelegenheid vinyl laten persen waar de fans op kunnen intekenen en dat ter plekke gesigneerd kan worden afgehaald. Op 22 april verschijnt het album Fiesta de la Vida op de streaming platforms én op CD. De vinyl uitgave van het album zal exclusief verkocht worden in combinatie met een ticket voor het optreden in de Ziggodome.

Speciaal voor hun eigen streaming platform zal Apple Music van het album een revolutionaire ‘Atmos-mix’ laten maken, waarbij je het gevoel krijgt dat de muziek van alle kanten op je afkomt.

24 maart 2022
In dit bericht:
Translate »