Persbericht, vrijdag 7 januari 2022

Havana is de nieuwe single van Avedon. Het is een samenwerking met Henkie T en Yssi SB en de track gaat over hard werken voor het kunnen bereiken van je doelen. Het nummer heeft een onverwachte exotische trap sound kenmerkend voor Avedon’s stijl die zich laat inspireren door ‘Connect The Unexpected’.

De track is gemaakt tijdens een studiosessie met Avedon, Henkie T en Yssi SB in de Wisseloord studios. De twee rappers wilden op een vernieuwende en onverwachte wijze een catchy trap beat track maken waarin trap en drill samenkomen. Tijdens de sessie ontstond er een battle tussen de twee rappers waar snelle en harde lines uit voortgekomen zijn. Henkie T en Yssi SB hebben de verses vervolgens line voor line opgenomen – een werkwijze die niet gebruikelijk is.

“Een tijd geleden had ik al eens een studio sessie gedaan met zowel Henkie T als Yssi SB. De vibes waren al heel goed, alleen wilde ik echt een sessie samen met deze twee artiesten doen. Ik wilde dat we back to back samen een nummer gingen maken. Toen we eenmaal in de studio waren en de beat hadden gemaakt, gebeurde er precies waar ik op hoopte. Ze inspireerden elkaar en hypten elkaar op.” – Avedon

Vandaag is er ook een videoclip van de single uitgekomen met de zwoele en rauwe sfeer van Cuba gevuld met sigaarrook, rum en exotische dansers. Bekijk hieronder de videoclip.

Over Avedon
Vincent van den Ende, beter bekend als Avedon, wilde van jongs af aan al producer worden. Op zijn twintigste verhuisde hij naar LA waar hij al snel begon samen te werken met Scotch Storch en zijn werk werd opgemerkt in de hiphop scene. Inmiddels produceert Avedon muziek voor artiesten als Chris Brown, 6ix9ine, Russ, Roddy Ricch, Meghan Thee Stallion, Ariana Grande en Chloe x Halle. Vorig jaar besloot hij als artiest op de voorgrond te treden. Samen met Warner Music Benelux brengt Avedon nu muziek onder zijn eigen naam uit. Er staat altijd één onderwerp centraal in Avedon’s producties: “Connect The Unexpected”. Hij brengt onverwachte artiesten samen zoals eerder in 2021 op de tracks Program (feat. Donnie) met Adje, en Shoot It (feat. JeBroer) met Sjaak.

Klik hier voor meer info over Avedon.

8 januari 2022
In dit bericht: