MAYLEAF is een alternatieve grunge/punk-rock band die zijn inspiratie haalt uit rauwe, vuige fuzz & 90’s tunes. Poppy sounds gecreëerd door laag grommende telecasters; tracks rechtstreeks uit de garage. De repetitieruimte is gedrenkt in inspiratie uit bands als Weezer, Turnstile en Bayside
Forget Me Not is geen lied, het is een tragedie. Het is de personificatie van een vergeet-mij-nietje. Een onvergetelijke, helder blauwe bloem dat zich voor het eerst gezien en gewaardeerd voelt omdat het door iemand is uitgekozen is en geplukt wordt. Dit terwijl hij weet dat dit ook zijn doodvonnis is. Het is wellicht toch beter om geliefd en verloren te zijn geweest dan om nooit geliefd te zijn geweest.

Met het releasen van de nieuwe single ‘Forget Me Not’ kondigt MAYLEAF ook haar debuutalbum ‘Tough Luck’ aan dat op vrijdag 18 november uitkomt.

“Maak je klaar voor een deepdive in de martelgang die eerlijk naar jezelf zijn is, terwijl jij je hele leven bent klaargestoomd om dat precies niet te doen. Een plaat over de maskers die we dragen om maar niet teveel maar wel net genoeg op te vallen. Over de maskers die anderen dragen, ook al zijn ze doorzichtiger dan de gemiddelde jaren-80 superheld vermomming. Over het idee dat het leven praktisch één groot gemaskerd bal is, waarbij iedereen maar in paniek die pasjes van Ballroom dancing 101 probeert te herinneren. Een album dat zich naar binnenkeert en een staring contest houdt met je verleden, om je diepste waarheid naar boven te halen. Want leuk dat je een bril hebt, maar je bent duidelijk niet Clark Kent. Weg ermee en aanschouw je echte potentie.” – Ilah van der Haas (zang)

Het debuutalbum ‘Tough Luck’ komt uit op vrijdag 18 november en zal verschijnen op alle digitale kanalen, digipack CD én 180 gram crystal clear vinyl met gele en blauwe splatter in een gelimiteerde oplage. Pre-orders zijn gestart en kunnen geplaatst worden via de webshop van Suburban Records.

18 september 2022
In dit bericht: