Persbericht, dinsdag 19 juli 2022

Sinds 2004 staan ​​de veelgeprezen rockers Alter Bridge bekend om hun gedenkwaardige riffs, aanstekelijke vocale melodieën en duellerende gitaar partijen die hen wereldwijd lovende kritieken hebben opgeleverd. Nu is het kwartet bestaande uit Myles Kennedy op zang/gitaar, Mark Tremonti op gitaar/zang, Brian Marshall op bas en Scott Phillips op drums terug met hun meest agressieve album tot nu toe. Hun zevende album Pawns & Kings staat gepland voor wereldwijde release op 14 oktober via Napalm Records.

Pawns & Kings bestaat uit 10 geheel nieuwe epische nummers die de band nieuwe fans over de hele wereld zal gaan opleveren, terwijl ze ook hun fervente supporters tevreden zullen stellen die geduldig hebben gewacht op nieuw werk van de band. Op Pawns & Kings werd Alter Bridge herenigd met hun oude producer Michael “Elvis” Baskette en creëerden samen een ​​verzameling gedenkwaardige nieuwe toevoegingen aan de toch al indrukwekkende catalogus van de band.

Van de openingsriffs van “This Is War” tot het laatste nummer “Pawns & Kings” is het duidelijk dat Alter Bridge terug is met een album vol intense nummers die zijn ontstaan ​​nadat de cyclus voor hun laatste album werd afgebroken door de wereldwijde pandemie. Nummers als “Dead Among The Living”, “Silver Tongue” en “Holiday” laten de kenmerkende songwriting horen waar de band bekend om staat. Het album biedt tal van epische avonturen, met drie nummers die meer dan zes minuten duren. Het opus “Fable Of The Silent Son” klokt 8:29 en is het langste opgenomen nummer in de bandcatalogus – een eer die tot nu toe “Blackbird” toekwam. Mark Tremonti stapt uit zijn achtergrond-zang-rol om de lead vocalen te zingen op ‘Stay’, een introspectieve ballad die zeker live een favoriet bij de fans zal gaan worden. Het epische slottitelnummer “Pawns & Kings” is nu beschikbaar via alle digitale serviceproviders over de hele wereld en een songtekstvideo voor het nummer is hier te vinden.

Alter Bridge’s ‘Pawns & Kings’ is nu beschikbaar voor pre-order.

Alter Bridge zal uitgebreid toeren ter ondersteuning van Pawns & Kings. De band heeft al een tour door Europa aangekondigd voor november en december 2022 met 25 shows in zes weken. De tour begint op 1 november in Duitsland en stopt in Denemarken, Zweden, Spanje en andere landen voordat hij op 12 december eindigt in de O2 Arena in het Verenigd Koninkrijk. Op 1 december zal de Ziggo Dome aangedaan worden. De vrienden van Halestorm en Mammoth WVH zullen de support bands zijn. Meer informatie over alle tourdata en links naar tickets is te vinden op www.alterbridge.com.

Alter Bridge komen op 1 december naar de Ziggo Dome in Amsterdam.


 

19 juli 2022
In dit bericht: