Vlak na de aankondiging van hun zevende studioalbum Pawns & Kings, hebben de succesvolle rockers Alter Bridge de debuutsingle van het album uitgebracht – de op metal leunende track “Silver Tongue”. Het kenmerkende dubbele gitaarwerk wat wordt ondersteund door een stuwende ritmesectie, maakt “Silver Tongue” een van de hardere nummers in de recente catalogus van de band.

Het kwartet bestaande uit Myles Kennedy op zang/gitaar, Mark Tremonti op gitaar/zang, Brian Marshall op bas en Scott Phillips op drums hebben een aanstekelijk nummer afgeleverd en zal zeker een instant klassieker worden. Het nummer is momenteel beschikbaar via alle digitale serviceproviders en alle digitale pre-orders van het album ontvangen een onmiddellijke download van de single samen met het eerder uitgebrachte titel nummer “Pawns & Kings.

De videoclip voor “Silver Tongue” volgt twee personages die in de ban raken van een schilderij dat tot leven komt. Het schilderij sleept de personages een duistere wereld in en dwingt hen te vechten om te overleven in een klassieke strijd tussen goed en kwaad. De geanimeerde muziekvideo voor “Silver Tongue” is gemaakt en geregisseerd door Ollie Jones van Better Feeling Films (Myles Kennedy, Prodigy, Psychedelic Porn Crumpets) en is nu hieronder te zien.

Alter Bridge zal uitgebreid toeren ter ondersteuning van Pawns & Kings. De band heeft al een tour door Europa aangekondigd voor november en december 2022 met 25 shows in zes weken. De tour begint op 1 november in Duitsland en stopt in Denemarken, Zweden, Spanje en andere landen voordat hij op 12 december eindigt in de O2 Arena in het Verenigd Koninkrijk. Op 1 december zal de Ziggo Dome aangedaan worden. De vrienden van Halestorm en Mammoth WVH zullen de support bands zijn. Meer informatie over alle tourdata en links naar tickets is te vinden op www.alterbridge.com.

3 augustus 2022
In dit bericht: