De psychedelische blues rock band All Them Witches weet al 9 jaar het publiek te hypnotiseren met hun zware sound dat wat doet denken aan Black Sabbath en Mountain. ‘Na het vertrek van Allan Van Cleave als toetsenist wilden we een heavier album maken en dat lijkt me gelukt’, verteld drummer Robby Straebler van ATW. Het was de start voor een live album dat als presentatie voor het  album Nothing As The Ideal op het internet werd uitgezonden.

De man kent vele talenten dan alleen drummen waaronder het maken van de cover van het recente album Nothing  As The Ideal. “Ja,  het is niet alleen mijn credits hoor. De zoon van mijn vriendin heeft de binnenkant gedaan. De fleurige bloemen lijnen heeft hij gedaan en ik heb het hoofd hierin geplaatst. De 333 die er in staat kent diverse betekenissen en een daarvan is dat we steeds beter gaan worden.”

Nothing As The Ideal

Nothing As The Ideal is de titel van het album. “Er is eigenlijk niets dat de ideale haard is. We zijn in London geweest om dit album in de beroemde Abbeyroad studio’s op te nemen. Ik geloof dat je de energie krijgt in waar je bent en wat er om je heen is. Dat was wel bijzonder in deze studio.” De studio waar grootheden hebben gestaan is natuurlijk imponerend. zeker wanneer je zelf hier mag opnemen.”

Abbeyroad

“Als band hebben we hetzelfde proces van opnemen toegepast.  Dat is niet het verschil van opname, maar de ruimte waarin je bent had wel invloed op wat we deden.” “Het was een keus om hier naar toe te gaan om deze ervaring op te doen hoor. Wat er in het verleden daar allemaal is opgenomen kennen we voor een groot gedeelte. De Beatles enzo en dat heb je dan ook in je hoofd, maar wanneer je daar aan het opnemen bent is het wel iets bijzonders.  We zijn er 7 dagen geweest om op te nemen en dat was het dan. De mix hebben we thuis gedaan en het proces hebben we rustig thuis kunnen uitwerken.”

“Hier konden we de drumkit bijwerken tot de ideale sound, wat voor mij erg belangrijk is.” “Voor mij is ‘Rats to Ruin’ een van de hoogtepunten van het album. Het heeft een heerlijke sfeer waarin we alles in hebben uitgewerkt.” Het nummer is ook op dit live album verschenen.  “Het album is heavier en gelijk is het ook open. We hebben geprobeerd om hier een echt album van te maken en niet allerlei losse songs.‘

“Het zou mooi zijn dat we eind dit jaar nog kunnen spelen en dan zijn er plannen om naar Europa te gaan. Maar we weten op dit moment niet of het allemaal doorgaat. Het kan ook zijn dat het pas over een half jaar gaat worden.’ Inmiddels weten we dat de band op donderdag 27 oktober 2022  in de Amsterdamse Paradiso staat.

3 maart 2022
In dit bericht:
Translate »